Wereld Tai Chi Dag2018-04-09T21:12:30+00:00

Wereld Tai Chi Dag

Wereld Tai Chi Dag is al vele jaren een bekend fenomeen over de hele wereld, ook in Apeldoorn. Tai Chi wordt door vele miljoenen mensen buiten China beoefend. Op de laatste zaterdag van april wordt elk jaar Wereld Tai Chi Dag georganiseerd. Dan komen mensen in parken bij elkaar om Tai Chi en Qigong (Chinese gezondheidsoefeningen) te beoefenen. Overal wordt om 10.00 uur gestart. Vanuit Nieuw Zeeland gaat dan positieve energie als een golf over de aarde.

In Apeldoorn doen we natuurlijk elk jaar mee. Je bent van harte welkom! In 2018 is Wereld Tai Chi Dag op zaterdag 28 april. We gaan lekker bewegen in het Oranjepark, waar ik in 2002 begon met Tai Chi in ‘t park en met Wereld Tai Chi Dag.

We beginnen om 10.00 uur met Qigong, heerlijke zachte oefeningen die iedereen kan meedoen, zelfs als je voor het eerst komt. We doen allerlei oefeningen. Uiteraard krijg je tijdens het bewegen ook uitleg over wat het effect van de verschillende oefeningen is. De bewegingen hebben grote invloed op je gezondheid, en vaak voel je dat meteen de eerste keer al!

Rond 11.00 uur geven we nog wat demonstraties Tai Chi Chuan.

Het is elk jaar weer een heerlijke ochtend, vol energie, vol ontspanning. Ik hoop je daar te mogen begroeten!