Wereld Tai Chi Dag2019-01-17T17:43:37+00:00

Wereld Tai Chi Dag

Wereld Tai Chi Dag is al vele jaren een bekend fenomeen over de hele wereld, ook in Apeldoorn. Tai Chi wordt door vele miljoenen mensen buiten China beoefend. Op de laatste zaterdag van april wordt elk jaar Wereld Tai Chi Dag georganiseerd. Dan komen mensen in parken bij elkaar om Tai Chi en Qigong (Chinese gezondheidsoefeningen) te beoefenen. Overal wordt om 10.00 uur gestart. Vanuit Nieuw Zeeland gaat dan positieve energie als een golf over de aarde.

In 2019 valt WTCD samen met Koningsdag, op 27 april. Ik heb me afgevraagd of er dan wel zoveel mensen zin hebben in Tai Chi, of dat ze massaal over de kleedjesmarkt zwerven. Ikzelf sta niet zo te popelen voor kleedjes, lawaai en massaliteit. Met andere woorden: ik ga gewoon Tai Chi staan doen. Maar niet zoals ik al sinds 2002 doe in een park. Dit jaar kies ik voor dieper de natuur in. Op een geweldig mooi plekje in de Kroondomeinen ga ik lekker bezig met oefeningen. Je kunt je aansluiten. Ik begin om 10.00 uur en we gaan door zo lang als we zin hebben. Wel even aanmelden! Dan hoor je ook waar we naar toe gaan.