Actie! Verandering! Drama! Spektakel! Het wordt een jaar waarin gebeurtenissen elkaar in een hoog tempo opvolgen en ze kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Veel tumult dus, anno 2022, veel reuring. Alles is in beweging. Veel toestanden, maar beslist ook openingen en positieve kansen! Tijger is ambitieus, moedig en uitdagend, enthousiast en genereus, zelfverzekerd en hulpvaardig. In de Chinese cultuur wordt Tijger gezien als de bewaker van kinderen.

We wensen je een hartverwarmend 2022, laat je niet uit het lood slaan en beweeg flexibel mee met de dingen die op je pad komen.

Het Chinese nieuwjaar valt op 1 februari. Het wordt ook wel het lentefeest (Chunjie 春节) of lichtfeest genoemd, en wordt in China soms wel 16 dagen lang gevierd, al telt het officieel erkende feest zeven dagen. Chinezen reizen door het hele land naar huis, om familie te bezoeken. Om het geluk niet weg te spoelen mag je op nieuwjaarsdag niet douchen. Je huis vegen of afval weggooien is zelfs verboden tot 5 februari. Daar staat tegenover dat oudejaarsdag goed wordt schoongemaakt, om plaats te maken voor al het goede.
De legende verhaalt dat de Jade Keizer alle dieren naar zijn paleis liet komen om deel te nemen aan een feestmaal. Ze moesten naar het paleis racen, en hun volgorde van binnenkomst zou bepalend zijn voor hun positie op de Chinese dierenriem. Tijger was er van overtuigd dat hij zou winnen, maar werd derde, na de rat (2020) en de os (2021).