Lessen

Het doet er niet toe hoe langzaam je gaat. Zolang je maar niet stilstaat.

– Confucius

Lessen, workshops, cursussen, events

Maandag

19.30 – 20.45 uur

Dinsdag

19.30 – 20.45 uur

Woensdag

10.00 – 11.15 uur

Great Escape33
Taijiquan

De hierboven vermelde lesuren zijn een indicatie. Als het lekker weer is gaan wel wel eens lekker door, als het erg slecht weer is kan een les wel eens korter uitvallen.

Je mag als je wilt bij mij drie keer per week komen trainen, voor hetzelfde bedrag. Als je een keer niet kunt op je vaste trainingsmoment, kom dan gewoon op een ander moment, of in een volgende week twee keer. Ik ben daar vrij makkelijk in. Wel vind ik het prettig als je me een en andere even via Whatsapp laat weten.

Het eerste cursusseizoen omvat 11 lesweken, cursusseizoen 2 en 3 beslaan elk 16 lesweken. Een les bij mij kost € 13,-. Onderstaand vind je een overzicht van de betalingen per cursusseizoen.

Je bent van harte welkom om een gratis proefles te komen doen. Het is de enige manier om te ervaren hoe effectief Tai Chi is, en of ik de juiste leraar voor je ben. Mocht je daarna willen instromen dan kun je je simpelweg aanmelden via het inschrijfformulier, klik daarvoor op onderstaande knop. Wanneer ik het ingevulde formulier van je heb ontvangen krijg je van mij een factuur voor de lesweken die in het lopende cursusseizoen nog resteren.

2023

Agenda

taijiquan beginners 1
zwaard beginners
wtcd 3
sjamaans reizen

Taijiquan beginners

4, 11, 18 en 25 februari

Je leert de twintig bewegingen van een korte Taijiquan vorm. De serie helpt je enorm goed bij het terugkeren naar de natuurlijke manier van bewegen. Vier zaterdagen van twee uur. Minimaal aantal deelnemers: 6.

€ 80,-

Zwaardvorm beginners

18 en 25 maart, 1 en 8 april

Zwaard is een interessant wapen. Je leert nog beter je centrum te gebruiken. In opeenvolgende vier zaterdagen van twee uur leer je de dertig bewegingen van deze Taijijian (Taiji zwaard) vorm. Minimaal aantal deelnemers: 6.

€ 80,-

Wereld Tai Chi Dag

29 april

Ieder jaar wordt op de laatste zaterdag in april Wereld Tai Chi Dag georganiseerd. Vanaf 10.00 uur gaan over de hele wereld mensen lekker staan bewegen. Kom meedoen, heerlijk in de natuur van Gortel!

Gratis

Sjamaanse reizen

27 mei en 10 juni

Wie belangstelling heeft voor het sjamanisme mag deze workshops niet missen. Op twee zaterdagen van vier uur leer ik je hoe je een sjamaanse reis maakt, voor jezelf én voor een ander. Dé manier om antwoord te vinden op je vragen.

€ 80,-

Dreamtime Klankmeditatie

19 mei, 16 en 30 juni, 14 juli, 25 augustus

De ultieme vorm van ontspanning. Klank heeft een groot effect op lichaam, geest en emoties. Ervaar wat de bijzondere instrumenten met je doen. Minimaal aantal deelnemers: 6.

€ 20,-

Taijiquan gevorderden

24 juni, 1 juli

Op twee zaterdagen kunnen de gevorderden aan de slag met de bewegingen van de Yang-stijl 64-vorm. Lichaamsstructuur, ademhaling en intentie komen ruimschoots aan bod. Applicaties helpen bewegingen te begrijpen.

€ 40,-

Stokvorm beginners

2 en 9 september

De stok is ook een bijzonder wapen. Net als bij zwaard verbind je ook bij stok het centrum van je wapen met jouw centrum. Je leert op twee zaterdagen in acht uur tijd een korte, speelse vorm, die je voor jezelf kunt blijven oefenen.

€ 80,-

Qigong voor lichaamswerk

8, 15, 22 en 29 juni

Op vier donderdagavonden leer ik je in acht uur de meest effectieve Qigong-serie die ik ken: de Acht oefeningen om Qi op te wekken en sensitiviteit te ontwikkelen. Het is bij uitstek een serie voor mensen die lichaamswerk doen.

€ 80,-

Inner Circle

Je stapt niet zomaar op een traditionele leraar af van: “Hé joh, wat kost zo’n les bij jou?” Je gaat elke dag vroeg naar het park, je toont inzet. En dan hoop je dat hij je na een paar jaar aanneemt als leerling. Ik had als buitenlander het grote geluk dat dr. Zhu Shengan me in 2004 op traditionele wijze aannam als leerling. Ik kreeg bij die gelegenheid een prachtig gekalligrafeerd gedicht van hem, over verandering. En jeetje, wat is mijn leven veranderd in al die jaren!

Zo’n traditionele leraar heeft vaak een grote groep leerlingen, en een klein groepje leerlingen dat tot zijn ‘inner circle’ behoort. Die krijgen ook de kern van zijn kennis te horen. Ik heb ook een kleine Inner Circle om me heen. Het zijn een paar mensen die ambitieus zijn, die een bepaalde passie hebben. Met enige regelmaat komen we bij elkaar om verdieping te vinden.

Nieuws & Artikelen

Ting… luisteren!

Ting… luisteren!

Tai Chi komt uit China. Ja, hehe… dat weet iedereen toch? Maar dat geeft ook meteen aan wat een belangrijke factor is in het begrijpen van bijvoorbeeld Qigong en Taijiquan. De Chinese taal blijkt vaak een struikelblok, in combinatie met een geheel andere manier van...

2022, het Jaar van de Tijger

2022, het Jaar van de Tijger

Actie! Verandering! Drama! Spektakel! Het wordt een jaar waarin gebeurtenissen elkaar in een hoog tempo opvolgen en ze kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Veel tumult dus, anno 2022, veel reuring. Alles is in beweging. Veel toestanden, maar beslist ook openingen en...

Speler verward, toeschouwer duidelijk

Speler verward, toeschouwer duidelijk

当局者迷,旁观者清。Dāngjúzhě mí, pángguānzhě qīng Speler verward; toeschouwer duidelijk~Chinees gezegde~ De speler is verloren; de kijker is helder. Uit de Biografie van Yuan Xingchong, in het Oude Boek van Tang (旧唐书·元行冲传), blijkt dat een persoon die bij een zaak betrokken is...