Coaching

Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder.

– Laozi

Dicht bij de natuur, dichter bij jezelf

Regenboog
Magical Walks
evenementen

In elk mens schuilt een enorm potentieel, ook in jou! Maar hoe boor je die bronnen aan? Soms heb je op je pad iemand nodig die je de weg wijst, die je begeleidt.

Misschien ben je op zoek naar meer balans of persoonlijke ontwikkeling, zoek je meer zelfvertrouwen of wil je beter omgaan met stress. Je zit met levensvragen, met zingevingsvragen. Je wilt meer inzicht in je eigen doelen, verlangens, wensen en mogelijkheden. Je wilt je passie terugvinden of leren grenzen te stellen. Het zijn enkele voorbeelden van dingen waar je mee kunt rondlopen en waar je in vast kunt lopen. Dan heb je iemand nodig die je de juiste zetjes geeft en die je bij je kern weet te brengen, die je in contact brengt met de onuitputtelijke bron diep in jou.

Natuur
Wanneer je mij als je persoonlijke begeleider op dat pad kiest wordt het een natuurlijk pad, in vele opzichten. In noem het hier coaching, maar in feite zijn coaching en therapie verweven. Ik werk met jou in de natuur, omdat ik elke keer weer ervaar dat dat je helpt om dichter bij jezelf te komen. En dat is cruciaal op je pad om balans te vinden, om in je kracht te kunnen staan. Ieder mens beschikt over een enorm potentieel. De kunst is om dat aan te boren. De natuur kan je daarbij helpen, als je mij laat helpen. Ik help je om je weer te verbinden met je innerlijke zelf, en met de wereld om je heen.

Als ik je begeleid gaat dat over alle aspecten van je leven. Gezien mijn achtergrond speelt beweging daarin een centrale rol. Ik breng je terug naar de natuurlijke manier van bewegen, de natuurlijke manier van zijn. En je zult zien dat dat simpele feit sterk voor je gaat werken. Dat mensen in je omgeving anders op je gaan reageren. Dat de wereld opeens meewerkt, in plaats van steeds tegen lijkt te werken.

Oude culturen
Ik werk vanuit de kennis en wijsheid van oude culturen. Die waren heel sterk verbonden met de natuur, met de wereld om zich heen. En dat combineer ik met moderne kennis, bijvoorbeeld over voeding. In die oude culturen hadden mensen het op het gebied van voeding makkelijk. In onze hoogtechnologische maatschappij is voeding een bijzonder ingewikkeld verhaal geworden. Ik geloof bovendien niet in de harde methodes. Dus bij mij geen spinning, hardlopen en dergelijke. Niet tot het gaatje gaan. Maar wel: inzet. Discipline. Alleen zo bereik je je doelen. Alleen door elke dag te oefenen leer je een instrument bespelen. En jij… jij bent het mooiste instrument dat er bestaat.

Mijn aanbod

Snapseed 3 scaled

Privé-les

Als je één op één les neemt, krijg je de volledige aandacht en persoonlijke aanwijzingen. Een privé-les kan je een enorm stuk verder brengen, en je ontwikkeling een grote impuls geven. Kosten: € 70,- per uur.

Privé-les

Externe Qigong

Alles bestaat uit energie. Ook jij en ik. Elk van ons heeft zijn eigen unieke trillingsfrequentie. Ik ben getraind in het beïnvloeden van energie, zodat je voelt dat alles weer gaat stromen. Het beïnvloeden van energie noemen de Chinezen Externe Qigong. Kosten: € 70,- per sessie van een uur.

IMG 1859 scaled

Klankbad

Energie is trilling. En trilling kun je onder meer beïnvloeden door die ene hele bijzondere trilling genaamd klank. Verwen jezelf met een klankbad, een heel persoonlijke klankbeleving die je enorm helpt om te ontspannen en je energie weer optimaal te laten stromen. Kosten: € 70,- per sessie van een uur.

Sjamaanse reis

Ik leerde sjamaans reizen bij een sjamaan in Frankrijk. Ik kan zo’n reis voor jou maken. Jij bent er dan bij. We liggen, elk op een mat, comfortabel. Het geluid van de sjamaanse trommel klinkt. Dat eentonige getrommel doet iets met je hersengolven, waardoor je in een andere staat komt. Vaak genoeg krijg je zelf ook beelden door. Ik heb dat heel sterk. De reis zelf duurt ongeveer 20 minuten, al zal je hele gevoel voor tijd veranderen. Met voor- en nabereiding ben je ongeveer anderhalf uur bezig. Ik ga op reis met een vraag die je hebt, of om een zielsdeel terug te halen dat je bent kwijtgeraakt.
Na afloop ga ik schrijven. Net als bij een droom vergeet je snel na het wakker worden de beelden. Nadat de hele reis is opgeschreven vertel ik je wat ik heeft gezien en beleefd. Vaak genoeg komen daarbij zeer treffende en herkenbare beelden naar boven. € 105,- per sessie van anderhalf uur.

Nieuws & Artikelen

Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten

Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten

Cholesterol. Het is een vetachtige stof, een zogenaamde lipide, die ons lichaam nodig heeft als bouwstof. Er valt veel over te zeggen, en ik weet niet hoe het met jou is, maar bij mij heeft de huisarts gedurende mijn leven al twee keer vastgesteld dat mijn waarden te...

Ting… luisteren!

Ting… luisteren!

Tai Chi komt uit China. Ja, hehe… dat weet iedereen toch? Maar dat geeft ook meteen aan wat een belangrijke factor is in het begrijpen van bijvoorbeeld Qigong en Taijiquan. De Chinese taal blijkt vaak een struikelblok, in combinatie met een geheel andere manier van...

2022, het Jaar van de Tijger

2022, het Jaar van de Tijger

Actie! Verandering! Drama! Spektakel! Het wordt een jaar waarin gebeurtenissen elkaar in een hoog tempo opvolgen en ze kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Veel tumult dus, anno 2022, veel reuring. Alles is in beweging. Veel toestanden, maar beslist ook openingen en...