Tai Chi Thuis

Qigong, Taijiquan en meditatie kun je ook thuis leren. Speciaal daarvoor heb ik TAICHITHUIS opgezet. Anno 2021 ben ik druk doende om alle kennis en ervaring die ik in de afgelopen dertig jaar heb opgedaan vast te leggen in videos. De eerste videolessen zijn al beschikbaar. Uitgebreide lessen, met heldere uitleg. Aangevuld met zinvolle informatie voor diegenen die behoefte hebben aan meer theoretische onderbouwing. En natuurlijk ben ik als leraar – ook op afstand – beschikbaar om desgewenst je training te ondersteunen en te verfijnen.
Ik heb dit jaar veel op stapel staan. Allerlei Qigong-series komen op video beschikbaar. Maar ook over Taijiquan gaat er beeldmateriaal komen. En over de verschillende soorten meditatie gaan we het hebben, en er komen ook klankmeditaties en geleide meditaties. Je krijgt gedetailleerd uitleg over de verschillende aspecten van de bewegingen en de oefeningen. Je leert onder meer over een correcte lichaamsstructuur en ademhaling, over Yi – Qi – Li (intentie – energie – kracht), over bewegen vanuit je centrum, over hoe je terug kunt keren naar de natuurlijk manier van bewegen.

Dr Zhu

Iedere leerling doet de oefeningen op zijn of haar eigen niveau. Geen enkele oefening is te ingewikkeld, ook niet voor iemand die net begint. Een beginner doet het natuurlijk wel op het eigen niveau. Maar elk van ons heeft tijdens de training zijn eigen uitdagingen, zijn eigen leermomenten. De een heeft wat meer moeite met lichaamscoördinatie, de ander struikelt wat eerder met visualisaties. Doe je ding, maak er vooral een dagelijks moment van. Dan wordt het echt een cadeau aan jezelf. Dat laatste geldt zeker voor Taijiquan. Het is een illusie om te denken dat je Taijiquan wanneer je niet dagelijks traint. Maar aan de hand van mijn videos moet dagelijks trainen zeker gaan lukken!

Li02

In het oude China had men enorme kennis over vitaliteit en preventie. Onze huisarts wordt betaald zodra we ziek worden. Maar een arts in China werd betaald zolang het hele dorp gezond was. Dat bereikte hij onder meer door lichaamsoefeningen, die tegenwoordig worden samengevat onder de naam Tai Chi.

Ik hou me al bijna 30 jaar ervaring bezig met Chinese vechtkunst en gezondheidsleer, waarvan ruim 25 jaar ervaring als gepassioneerd docent, coach en therapeut. Sinds 2003 doe ik dat fulltime. In al die jaren mocht ik vele honderden mensen helpen op het gebied van gezondheid en weerbaarheid.

Taijiquan

Nu beschikbaar

Kopen
Vul om te kopen bij de gewenste videolessen je naam, email en NAW-gegevens in, en klik op de knop om te betalen. Dat betalen kan simpel via je bank (Ideal). Als je betaald hebt krijg ik bericht, ik valideer je account. Vervolgens krijg je van mij een bericht dat je kunt inloggen. Inloggen kan dan door op de groene knop te drukken bij de serie die je hebt gekocht, of door helemaal boven aan de pagina rechts op ‘LOGIN’ te klikken. Op de telefoon moet je even op de drie liggende streepjes klikken, dan verschijnt het menu en dan staat LOGIN helemaal onderaan.


Acht Brokaten (Ba Duan Jin)

De Acht Brokaten (Ba Duan Jin) is een zeer oude serie Qigong-oefeningen. De serie is zeker 1.000 jaar oud. In 2003 werden de Yì Jīn Jīng, de Wu Qin Xi (Spel van de Vijf Dieren), Liu Zi Jue (Helende Klanken) en de Ba Duan Jin officieel goedgekeurd door de Chinese overheid.

Met behulp van de videos kun je de Ba Duan Jin thuis leren. Het is niet de harde Shaolin-stijl, die je veel op bijvoorbeeld Youtube vindt, maar een zachtere variant, speciaal voor westerlingen. De harde Shaolin-stijl is voor de gemiddelde mens minder geschikt, omdat wij over het algemeen al moeite genoeg hebben om te ontspannen én omdat wij geen zes uur per dag trainen.

De Acht Brokaten (八段锦) is een geweldige serie om te doen. De oefeningen hebben een sterke energetische werking en zorgen bovendien nog een beetje voor een fysieke workout. Het zijn acht heerlijke, ontspannen oefeningen die een geweldig positief effect hebben op je gezondheid en je welzijn.

Prijs
€ 29,95

De onderstaande knop werkt alleen als je een account hebt en bent ingelogd.

Totaal: € -

Acht Helende Klanken (Ba Zi Jue)

De Acht Helende Klanken zijn geweldig effectief. Deze serie van dr Xie Peiqi is bijzonder, omdat je de oefeningen op vele manieren kunt doen: lopend, staand, zittend en ook liggend. Als je bedlegerig bent doe je de bewegingen en de klanken klein, staand doe je ze soms lekker groot. Je kunt een enkele oefening doen, of een paar, net waar je lichaam behoefte aan heeft. Ook de volgorde kun je helemaal zelf bepalen.

In de eerste drie lessen nemen we uitgebreid de klanken en bijbehorende bewegingen door. Ik leg uit wat de klank doet, voor welk orgaan hij goed is, en hoe de beweging het orgaan masseert. Alle details komen aan bod. Je kunt de les volgen die je het meest aanspreekt. Soms zeg ik dingen net even anders, waardoor je het opeens begrijpt of waardoor je de verdieping beter kunt vinden. De vierde is zonder uitleg, dan gaan we de serie gewoon doen.

Prijs
€ 29,95

De onderstaande knop werkt alleen als je een account hebt en bent ingelogd.

Totaal: € -

Vijf elementen Her Yue Wong

Deze serie is fantastisch. Hij is eenvoudig, maar enorm effectief. Ik doe meer Vijf elementen series, maar in de vele bedrijfsclinics die ik in de afgelopen decennia heb mogen geven heb ik meestal deze serie gebruikt. Omdat echt iedereen hem kan leren. Hij werkt vooral energetisch. Wanneer je hem vergelijkt met de Vijf elementen serie van dr Xie Peiqi (zie hieronder), dan zul je zien dat de serie van dr. Xie toch ook veel duidelijker fysiek is. De serie van Her Yue Wong is geschikt voor iedereen. Heel vaak gebruik ik deze serie in de Tai Chi clinics die ik door het hele land voor bedrijven en organisaties geef, voor mensen dus die vaak genoeg voor het eerste kennismaken met Qigong.
De Chinezen hebben duizenden jaren de natuur en de mens zitten bestuderen en hebben aan de hand van de bevindingen een aantal modellen ontwikkeld aan de hand waarvan je de wereld om je heen kunt verklaren. Die modellen zijn Yin Yang, Wuxing (vijf elementen) en Bagua (acht trigrammen). De vijf elementen zijn heel herkenbaar, en enig inzicht in die elementen kan je leven enorm verrijken. Er wordt ook wel gesproken over de vijf fasen. Eigenlijk is dat een betere naam, omdat het een relatie tussen de verschillende elementen aanduidt.

Prijs
€ 29,95

De onderstaande knop werkt alleen als je een account hebt en bent ingelogd.

Totaal: € -

Vijf elementen dr. Xie Peiqi

De Vijf elementen serie van dr. Xie Peiqi is iets meer ‘fysiek’, om het zo maar eens te zeggen. Een heerlijke serie om te doen, en zoals alle Qigong van dr. Xie gaat ook deze serie diep, je zult je energie voelen stromen als een bruisende rivier. Je dag beginnen met deze serie kan je leven veranderen.

Prijs
€ 29,95

De onderstaande knop werkt alleen als je een account hebt en bent ingelogd.

Totaal: € -