Sjamaans reizen

Healing doesn’t mean the damage never existed. Healing means the damage no longer controls our lives.

– Indiaans gezegde

Dicht bij de natuur, dichter bij jezelf

Het Helende Pad

Wil je op een intense wijze jezelf helen? Zoek je rust en harmonie? Voel je dat er meer in jezelf zit maar lukt het je niet om die bron aan te boren? Dan is sjamaans reizen iets voor jou. Ja, ook jij kunt dat leren.

We leven dagdagelijks in ons bewustzijn. Als we tegen levensvragen aanlopen zoeken we de antwoorden in ons denken. Maar in ons bewuste zullen we de antwoorden niet vinden. Descartes zei: “Ik denk, dus ik besta.” Dat kan wel zo zijn, maar we worden gelukkiger wanneer het ons lukt om in contact te komen met ons onderbewuste. Met denken alleen kom je er niet. Je denken is de top van de ijsberg, het grootste deel van de ijsberg – je onderbewuste – zit onder water. Dáár vind je de antwoorden die je zoekt. Maar hoe kom je daar?

Droomtijd

Jij bent ook onderdeel van het grote kosmische bewustzijn. Leer daar weer contact mee maken. Ervaar hoe je in contact komt met die bron, die kennis, en hoe je de balans herstelt en heelheid vindt. Diep in jezelf vind je antwoorden. Daar vind je jezelf.
In je denken schuilt dualisme. In je denken kom je steeds uit bij tegenstellingen. Dualisme houdt je eigenlijk klein, beperkt je inzichten. Non-dualisme brengt je bij je diepere weten, bij een gelukzalig gevoel van verbondenheid, bij helen tot op celniveau. Ook in jou schuilt een enorme potentie om jezelf lichamelijk, geestelijk en emotioneel te helen, en die kracht ook te schenken aan onze planeet. Een mogelijke sleutel tot die bronnen vind je in sjamanisme.

Farewell To A Comade 867x1000 1

Het Pad naar de Sjamaan
Wat lijkt de wereld van moleculen eigenlijk veel op de wereld van sterren. Zo maar een gedachte die ik als kind had. Dit soort gedachten waren de motor achter mijn ongekende leesdrift; boeken die kinderen normaal gesproken waarschijnlijk niet zo interessant zouden vinden. Ik was vaak te vinden onder een tafel, verdiept in wondere werelden. Boeken over oude culturen, over metafysica, over het heelal, over spiritualiteit, over bijzondere verschijnselen en uitzonderlijke theorieën.
Als kind heb je de luxe dat je je helemaal kunt verliezen in bepaalde zaken. Toen ik eenmaal ging studeren werd het wat meer bijzaak. En vooral toen ik eenmaal ging werken. Het werd meer een hobby, zoals je er wel meer had. Maar de kosmos werkt op een wonderlijke manier. Begin jaren ’90 kwam ik in aanraking met de oeroude Chinese cultuur, met vechtkunst, met gezondheidsleer en meditatie, met… levensenergie. Een uitgebreid pad langs vele leraren bracht me eigenlijk weer terug naar dat kind in me, met die honger naar kennis en inzicht. Het bracht me op het pad naar de sjamaan.

Helende Pad 1

Hij die weet
Het woord ‘sjamaan’ betekent ‘degene die weet’. Oude culturen beschouwden deze titel als passend, aangezien sjamanen uit de oudheid over opmerkelijke vermogens beschikten. Ze maakten verbinding met de bron van het universum voor het vinden van antwoorden op situaties.
In oude culturen waren sjamanen volledig geïntegreerd. Het waren de eerste helers, leraren en geleerden. In een tijd waarin we nog volledig verbonden waren met de wereld om ons heen, met de natuur. Die verbinding zijn we in onze technologische maatschappij volkomen kwijtgeraakt. Maar er is hoop. We staan op de drempel van een bijzondere tijd. Onze moderne wetenschap staat op het punt om aansluiting te vinden bij oude wijsheid en inzichten. Op bepaalde fronten is die verbinding al tot stand gekomen.
Een voorbeeld. Het universum bestaat uit subatomaire deeltjes. Dankzij laboratoriumexperimenten weten we dat die deeltjes worden beïnvloed wanneer er een waarnemer aanwezig is. Door middel van ceremonies en rituelen beïnvloedt de sjamaan een patiënt, brengt hem of haar in een staat van positiviteit. De sjamaan brengt je bij het ongekende potentieel dat in jou schuil gaat, die enorme kracht die van grote betekenis kan zijn op vele fronten in je leven. Niet in de laatste plaats je gezondheid.

Frank Howell Cloud Dreamer 787x1000 1

Er bestaan momenteel verschillende versies van een multiversumtheorie, maar ze concluderen allemaal hetzelfde: Er bestaan tegelijkertijd meerdere dimensies. Een sjamaan heeft toegang tot deze dimensies. Persoonlijk vind ik het niet echt verantwoord om dit te doen door het gebruik van bijvoorbeeld psychedelische planten of paddenstoelen. Bij mijn sjamaan in Frankrijk heb ik een aantal jaren geleerd om te reizen door gebruik te maken van de sjamaanse trommel. Het is inmiddels ook wetenschappelijk bewezen dat de trommel iets doet met je hersengolven, waardoor je in een staat geraakt die het reizen faciliteert.

De cursus
Ik hou me al mijn leven lang bezig met oude culturen. Uit een zo’n oude cultuur ben ik zelf ontsproten. In de oude culturen vinden we enorme wijsheid. Wijsheid die ons kan helpen in ons moderne leven. Hoe word je gelukkig? Hoe maak je de juiste keuzes? Vroeger wist men dat wel. Daar kunnen we dus van leren.
De korte cursus bestaat uit twee dagen. We vertoeven heerlijk in mijn heilige ruimte, de natuur, met een groepje gelijkgestemden, en houden ons ontspannen bezig met sjamaanse reizen. Op elk van de dagen maak je twee sjamaanse reizen. Daaromheen maak je kennis met nog een aantal indiaanse rituelen en ceremonies. Een ceremonie is een manier waarop je het leven kunt eren. Het is een methode om authentieke krachten los te maken die diep in jou besloten ligt, en je te verbinden met de natuur. Daardoor ontstaat harmonie en heelheid. En die straal je dan ook uit naar je omgeving.
Sinds het begin der tijden hebben onze voorouders over de gehele wereld aan ceremoniën deelgenomen. Die codering zit als het ware in je genetisch materiaal. Onze moderne maatschappij heeft zich verwijderd van rituelen. Misschien voel jij ook een dorst naar het oude pad. Het Pad van Harmonie. Als je deelneemt aan een ceremonie, maak je oude kennis die in jou opgeborgen ligt opnieuw wakker. Je leert bijvoorbeeld hoe je jezelf kunt reinigen, smudgen en ook zingen we het Vier Winden Lied.

Data: 27 mei en 10 juni 2023.

Tijd: 10.00 – 14.30 uur.

Aanmelden via de mail (max@maxtack.nl) of Whatsapp (06-21298781).

Kosten voor de twee dagen: € 80,-

Nieuws & Artikelen

Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten

Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten

Cholesterol. Het is een vetachtige stof, een zogenaamde lipide, die ons lichaam nodig heeft als bouwstof. Er valt veel over te zeggen, en ik weet niet hoe het met jou is, maar bij mij heeft de huisarts gedurende mijn leven al twee keer vastgesteld dat mijn waarden te...

Ting… luisteren!

Ting… luisteren!

Tai Chi komt uit China. Ja, hehe… dat weet iedereen toch? Maar dat geeft ook meteen aan wat een belangrijke factor is in het begrijpen van bijvoorbeeld Qigong en Taijiquan. De Chinese taal blijkt vaak een struikelblok, in combinatie met een geheel andere manier van...

2022, het Jaar van de Tijger

2022, het Jaar van de Tijger

Actie! Verandering! Drama! Spektakel! Het wordt een jaar waarin gebeurtenissen elkaar in een hoog tempo opvolgen en ze kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Veel tumult dus, anno 2022, veel reuring. Alles is in beweging. Veel toestanden, maar beslist ook openingen en...