Bladerend door oude nieuwsbrieven zag ik dat ik in 2007 al geschreven heb over de Codex Alimentatius. Raar dat je er niets over hoort. Raar dat onze voeding onderhevig is aan zulke enorme veranderingen, aan zulke grote beïnvloeding door grote multinationals, en dat er maar bitter weinig mensen opstaan om te protesteren. Om een tegengeluid te laten horen. Want het draait om onze gezondheid. Niemand wordt boos wanneer we worden bedolven onder pilletjes. Tegelijkertijd worden natuurlijke middelen die al duizenden jaren hun kracht hebben bewezen verbannen uit ons leven. Wordt jij niet boos over die zogenaamde wetenschap? Wetenschappers die de zaak belazeren, resultaten bij elkaar liegen? Die gekocht zijn door de grote farma-industrie? Nou ja, misschien is het goed om eens een korte investering in tijd te doen en naar een Youtube-filmpje te kijken. Even een korte inleiding.

Na de Tweede Wereldoorlog stonden allerlei monsters uit het Derde Rijk terecht. Een van hen was Frits ter Meer, directeur van IG Farben, een groot industrieel bedrijf dat voor enorm veel menselijk verantwoordelijk mag worden gesteld. Naast allerlei fijne producten die zijn bedrijf vervaardigde, waaronder Zyklon-B, was deze man de bedenker van de slogan die de poort van Auschwitz ‘sierde’: Arbeit macht frei. Enfin, hij zat een aantal jaren in de gevangenis, genoeg tijd om nieuwe plannen uit te broeden. Toen hij vier jaar voor het einde van zijn straftijd zijn gevangeniscel verwisselde voor de directeurszetel van Bayer (IG-Farben was in 1948 gespitst in Bayer, Hoechst (nu Aventis) en BASF), ging hij naar de VN en vertelde hen over zijn plan dat hij in de gevangenis had bedacht: “Als wij wereldwijd de voedselproductie overnemen, dan hebben wij wereldwijd de macht!”
Wie de voeding controleert, controleert de wereld. De Verenigde Naties waren enthousiast. Er werd een handelscommissie opgericht genaamd: Codex Alimentarius Commissie.
In 1962 werd al vastgesteld dat een wereldwijde implementatie van de Codex Alimentarius werd nagestreefd, per 31 december 2009. Die datum komt nu aardig snel op ons af. Tegenwoordig is de Codex Alimentarius Commissie een enorme, burocratische organisatie. Inmiddels zijn er ook ruim 4000 richtlijnen en normen vastgesteld.
Wij gewone burgers hebben er nog nooit van gehoord. Codex Alimentarius. Maar het gaat straks in ons aller leven een grote rol spelen. Een foute rol, vinden sommigen. Een van hen is dr. Rima Laibow. Zij heeft een hele studie van dit onderwerp gemaakt. Op Youtube is een filmpje te zien van een lezing die zij over dit onderwerp geeft. Hij duurt weliswaar zo’n 40 minuten, maar volgens mij zou iedereen daar eens even naar moeten kijken.

De Codex Alimentarius is eigenlijk geen bedenksel van die directeur van IG Farben. De term dateert uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Daar had men regels nodig om onenigheid over voedsel te kunnen oplossen. Rond 1893 werd daar de Codex Alimentarius van kracht. Met heel veel regels. Dat duurde ongeveer tot aan de Eerste Wereldoorlog.

Vandaag de dag kennen we dus weer een Codex Alimentarius. Met zeer veel regels en richtlijnen. De Codex commissie wordt beheerd door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO, dit is een volle dochter van een Brits-Zwitsers-Amerikaans farmaceutisch kartel) en de FAO (Voedsel en Landbouw Organisatie van de VN). Zij financieren de Codex en op verzoek van de VN besturen zij de commissie.
In 1994 verklaarde de Codex voedingssupplementen tot giftige stoffen. In 2001 kwamen 176 landen bij elkaar en zeiden: “Er bestaan 12 zeer schadelijke chemische stoffen”. Deze worden POP´s genoemd (Persistent Organic Pollutants). Deze stoffen zijn zó erg dat niemand kon betwisten dat deze POP´s wereldwijd verboden moesten worden. 9 van de 12 meest schadelijke organische stoffen die we kennen, zijn pesticiden. De Codex comissie heeft maar liefst 7 van die verboden POP´s opnieuw toegelaten, o.a. Di-eldrine, Aldrine en Hexachloorbenzeen. Per 31 december 2009 wordt Codex Alimentarius van kracht.
Ieder land dat lid is van de (WTO) Wereld Handels Organisatie is verplicht deze richtlijnen en normen te volgen.

http://www.youtube.com/watch?v=_z6lZ8q3Z_o

Er zijn heel simpel websites over deze codex te vinden. Maar achter dit onschuldig ogende systeem schuilen volgens dr. Laibow zeer grote gevaren en bedreigingen voor onze voeding en voor voedingssupplementen. Bekijk haar lezing maar eens en hoor hoe de autoriteiten nu al weten dat de codex straks aan 3 miljard mensen het leven zal kosten, en hoe het ons dagelijks leven zal beïnvloeden.