Wanneer je in 2018 een leeftijd bereikt die deelbaar is door 12 ben je een hond. Geboren in het Jaar van de Hond. De Chinese dierenriem is enorm belangrijk, heel anders dan onze horoscoop. Vaak genoeg stelt iemand zich bij een ontmoeting voor door het noemen van zijn naam én zijn dierenriemteken. Dat zegt namelijk heel veel over de persoon.
Een hond staat bekend als loyaal, trouw en eerlijk, ze hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel. Honden zijn uitstekend gezelschap, totdat iets ze niet zint. Ze zijn beschermend, grootmoedig in hun liefde en rechtvaardig. 

Zij zijn ook intuïtief, kunnen goed oordelen of mensen een goed karakter hebben en kunnen bijna onmiddellijk inschatten, hoe iemand is. Zij kunnen diplomatiek zijn, maar zij kunnen ook ontzettend scherp reageren. Zoals de hond zelf, zijn zij graag thuis, en hebben hun familie lief boven alles. Aan de andere kant kunnen honden overdreven reageren en hebben een hoge dunk van zichzelf. Niets is goed genoeg. Hun eeuwige zoektocht naar de juiste manier eindigt af en toe in een eetbui, in teleurstelling. De honden vinden het moeilijk om compromissen te sluiten en kunnen weigeren om iemand gelijk te geven.

Een Jaar van de Hond is een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en beter samenwerken ons vooruithelpt. Dat zorgt niet alleen voor meer harmonie, maar ook voor extra inkomsten, want onze economie ondervindt veel schade door individuen of organisaties die elkaar bij voortduring tegenwerken. Het wordt een minder goed jaar voor communicatie, en dat is misschien niet verwonderlijk in deze tijden van nep nieuws. Aan de andere kant zullen we in het Jaar van de Hond meer hulpvaardigheid zien. Wat je verder dit jaar kunt verwachten? Speelsheid, snelheid van ontwikkelingen, een goed jaar voor vriendschap.