Tai Chi in 't park

Eerstvolgende keer: NOG NIET BEKEND

Tijd: NOG NIET BEKEND

Locatie: NOG NIET BEKEND

Als je Taijiquan doet, of Qigong, of meditatie, dan doe je dat meestal in huis. Of soms buiten in je tuin, als het weer het toelaat. Misschien ook wel eens in het bos. En je doet het ook meestal in je eentje. Lekker naar binnen gericht, zacht bewegend, je bewust van de energiestromen, van je balans. Als je dit de rest van je leven doet, zul je beslist steeds meer verdieping vinden.

Er zijn verschillende manieren om je verdieping in een stroomversnelling te brengen. Zo kun je een extra impuls geven door een wapenvorm te gaan doen, door je in Pushing Hands te verdiepen, door de docentenopleiding te gaan volgen. Of door Urban Tai Chi.

Flashmob!
De naam Urban Tai Chi verraadt het al een beetje. Je gaat Tai Chi doen in een bijzondere omgeving. Meestal een stedelijke omgeving, een plek die veel contrast biedt met de zachte ingetogen bewegingen. Een contrast met de verstilling die jij creëert. Met andere woorden: je zoekt dus plekken op waar het druk is, lawaaierig, stressvol. Liefst doe je dat met een groepje andere mensen. Zie het maar als een soort flashmob.
Als je bijvoorbeeld midden in een drukke winkelstraat staat te mediteren, of Tai Chi gaat doen, dan wordt het moeilijk voor je. Je zult harder moeten werken om je af te sluiten voor die omgeving. Je doet dit vaak in een groep. Samen bewegen, zo synchroon mogelijk. Samen een stukje verstilling realiseren in een ogenschijnlijk dolgedraaide wereld.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.