Ik reisde vier keer naar Beijing, en elke keer weer werd ik geraakt door het enorme plezier waarmee mensen’s ochtends in de vele parken oefeningen doen. Met dat plezier wil ik de Apeldoorners al sinds 2002 laten kennismaken. En natuurlijk ook met de positieve effecten van Tai Chi op de gezondheid. Elke zomer geef ik daarom gratis les. Vele zondagochtenden werd er harmonieus getraind in het Oranjepark in Apeldoorn. In het eerste jaar met een man of tien, maar daarna groeide het aantal deelnemers al snel naar 60, 70; op sommige zondagen waren er wel 90 mensen. Op een gegeven moment ben ik uitgeweken naar Marialust, en dat is zo goed bevallen dat ook Tai Chi in ‘t park daarheen is verhuisd. Sinds 2013 is Tai Chi in ‘t park verhuisd naar de zaterdagochtend. We beginnen om 9.00 uur en eindigen rond 10.30 uur, zodat een ieder nog wat aan de ochtend heeft. Dit jaar kun je lekker meebewegen op alle zaterdagen in de maand juni.

De Chinezen weten al duizenden jaren dat een rustige manier van bewegen grote effecten op de gezondheid heeft. Met veel passie wil ik Apeldoorners ook laten ervaren wat dat nou precies is, wat het met je doet. Tai Chi in ‘t park is een van de mogelijkheden om eens kennis te maken. Urban Tai Chi is een andere. Beide activiteiten kosten niets. Zelfs als je lichamelijk het een en ander mankeert zijn de oefeningen uitstekend te doen en zeer heilzaam.

Je ziet elk jaar weer veel nieuwe gezichten in het park. Mensen die voor het eerst komen ervaren wat Tai Chi nu precies is. En juist op deze mensen stem ik de lessen af. Om meer bekendheid te geven aan de Chinese oefeningen die mensen enorm kunnen helpen, onder meer op het terrein van de gezondheid. Als je moeite hebt met ontspannen, als je dagelijkse portie stress teveel wordt, als je onbalans voelt, dan is Tai Chi daadwerkelijk een uitkomst. De oefeningen hebben een grote invloed op je gezondheid. Tai Chi is geschikt voor iedereen, je hebt er niets voor nodig, het is gezond en ontspannend en helpt je beter in balans te komen. En bovendien: het is leuk en lekker!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.