Loading...
Ontspanningsweek Frankrijk 20182018-12-18T15:25:55+00:00

Ontspanningsweek Frankrijk

Door allerlei omstandigheden komt het er niet van om in 2019 een ontspanningsweek in Frankrijk te organiseren.

Eenpersoonstent

 • Tot 1 april

Eenpersoonstent

 • Na 1 april

Tuinherberg

 • Tot 1 april

Tuinherberg, na 1 april

 • Na 1 april

Inbegrepen

 • elke dag diverse soorten Qigong
 • elke dag meditatie
 • elke dag Tai Chi Chuan
 • een natuurwandeling met meditatie
 • alle maaltijden op één na
 • alle drankjes
 • tweemaal een heerlijke klankmeditatie liggend onder een prachtige sterrenhemel
 • massages
 • gebruik van alle faciliteiten

Niet inbegrepen bij de prijs

 • de reis, de tent
 • één avondmaaltijd op een gezellige boerenmarkt
 • de losse activiteiten (je kunt je ter plekke inschrijven en afrekenen)
We kijken al weer uit naar deze superfijne week!
Aftellen tot 23 juli
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Boekingsformulier Ontspanningsweek Frankrijk

“Meditatie en bezinning, inspirerende gesprekken, onbedaarlijke lachsalvo’s, mooie gastvrouw, heerlijk zwemwater, fantastisch eten. What’s not to like? And how does it get any better than this?”

“The Great Escape. Een verbond door gezamenlijke interesse voor focus, rust, eenheid en liefde welke de dorst zal lessen, welke de ziel zal voeden en welke balans zal brengen aan het allesomvattende universum. Vasthouden, loslaten en toevoegen aan de eeuwige cirkels van het leven.”

“Vol anticipatie keek ik uit naar deze week. Een week in ‘la douce France’, samen met gelijkgestemden. Een week lang alleen bezig zijn met Tai Chi, Qigong, meditatie en lekker eten. Ik dank jullie allemaal voor het samen tot een prachtige week te maken. Ik heb echt genoten met volle teugen.”

“Allemaal heel erg bedankt voor de heerlijke week, die ik met jullie heb gehad. Ik heb erg genoten van de sfeer, het oefenen, de gesprekken en vooral de gein, gekke humor en de warmte, die ik hier vaak voelde. Ik kom graag weer!”

“Ik heb genoten van deze week. Van de natuur, rust, fijne mensen en de ontspannende activiteiten. Ik kom graag weer terug!”

Ochtend

08.00 uur Meditatie (een half uur loopmeditatie, daarna doen we nog een kwartier een oude Taoïstische oefening)
08.45 uur Ontbijt en corvee
09.45 uur Qigong: Acht oefeningen om Qi op te wekken
10.15 uur Qigong: Vijf elementen serie
11.00 uur Qigong: Shibashi
12.00 uur Tai Chi Chuan: je leert een korte Yang-stijl vorm
13.00 uur Lunch en corvee

In dit programma kunnen wijzigingen optreden, maar het is een goed uitgangspunt. Als we allemaal in Frankrijk zijn vertel ik hoe het ochtendprogramma er definitief uit gaat zien, en wat er ‘s middags allemaal mogelijk is. En voorop staat: het is een ontspanningsweek, dus als je een keer bijvoorbeeld wilt uitslapen, of in het zonnetje zitten lezen, dan wordt je daar niet op aangekeken 😉

Middag
‘s Middags kun je gewoon lekker luieren, of gaan zwemmen. Of je gaat een workshop beeldhouwen doen. Je kunt klimmen of kanoën. De omgeving verkennen is ook leuk!

Avond
Het tijdstip voor het diner wordt afgestemd op de middagactiviteiten. ‘s Avonds geef ik enkele malen een overheerlijke klankmeditatie.

Neem voor meer informatie contact met me op via max@maxtack.nl of via telefoonnummer 06 – 2129 8781.

Ik noem het ook wel eens een sabbatical week, of The Great Escape. Even weg uit de dagelijkse pas, weg van de wereld. Je leert Qigong, Tai Chi, meditatie, en je kunt je bezighouden met beeldhouwen, kanoën, genieten van klankmeditaties onder een schitterende sterrenhemel, genieten van de natuur en van elkaar. Je kunt je laten masseren, lekker luieren of zwemmen. En toch zit de schoonheid van de week ook gewoon in een fijn gesprekje, in de vredige schaduw van een boom. Onderstaande mail van een van de deelnemers geeft een mooi beeld van de week. Ik zeg wel eens: Le Bourliataud (de romantische, oude boerderij waar we verblijven) zal je leven ingrijpend veranderen. En terwijl ik dat dan zeg realiseer ik me onmiddellijk hoe pretentieus dat klinkt. En toch sta ik erachter. Ik heb het verhaal een beetje aangepast, namen en dergelijke heb ik er uit gehaald.

“De laatste tijd verandert er ontzettend veel in mijn leven (eigenlijk: werk, maar met een grote invloed daaromheen) en ik merk elke dag hoeveel invloed Le Bourliataud daarbij nog steeds heeft op wat ik denk, doe en voel. Ik voel al een tijd de behoefte om je dat even te laten weten, misschien vind je het leuk om te lezen.
Iemand zei in die week dat er veel voor mij zou gaan veranderen dit jaar. Ik dacht toen: lief dat je dat zegt maar: vaste baan, getrouwd, kind,… ik zie dat zo snel niet. Een paar maanden geleden echter liep onze directeur mijn kamer in voor een praatje, en het werd snel duidelijk dat hij kwam polsen of ik interesse had in een andere functie. Het was hem opgevallen dat ik een vrij ongedwongen en direct contact heb met mensen, en gezien mijn bekendheid met de organisatie wilden ze mij graag vragen voor die functie. Ik heb er eigenlijk nauwelijks over na hoeven denken, heb vrij snel laten weten dat ik geïnteresseerd was, en sinds 1 maart heb ik nu echt een fantastische baan, met veel interacties met mensen en veel persoonlijke, en soms aangrijpende, gesprekken.

Waar zit nu Le Bourliataud? De hele week was natuurlijk goed maar voor mij is nog steeds het meest indrukwekkende die paar minuten dat we daar met z’n tweeën aan het kletsen waren en je me liet voelen hoe energie en interactie samengaan en elkaar beïnvloeden. Dat kwam precies op het goede moment en ik weet nog goed dat ik daardoor die nacht en de dag daarna behoorlijk van slag was. Alle ervaringen helpen me nu om toch meer open en rustig te blijven wanneer ik ongemakkelijke emoties voel opkomen. De Qigong is een regelmatig onderdeel van mijn routine geworden. Ook Tai Chi doe ik nog steeds, waarin ik beetje bij beetje steeds dieper kom. Langzaamaan beginnen steeds meer aspecten van problemen met lichaamshouding duidelijker voelbaar en corrigeerbaar te worden.
Kortom, ik zit eigenlijk in een enorme positieve fase waar ik ontzettend van geniet, dingen bewegen de goede kant op, dingen vallen op hun plaats. Ik zei wel eens wat gekscherend: Ja, het universum is hard voor mij aan het werk… maar ik begin nu ook een beetje te begrijpen wat daarmee bedoeld wordt. En ja, Le Bourliataud heeft daar een cruciale rol in, zo voel ik dat tenminste.”

Frankrijk route