Loading...
Olie & voeding2017-12-04T11:11:02+00:00
Essentiële olie

Natuurlijk gezond

Essentiële olie, hart en ziel van bloem of plant

Je voeding is ongelooflijk belangrijk voor je welzijn en je gezondheid. Niet voor niets adviseer ik mensen met pijnklachten altijd om eerst maar eens veertien dagen geen koffie meer te drinken of rood vlees te eten, en te kijken wat dat voor effect op de pijn heeft. En naast je voeding is het gebruik van

kruiden uitzonderlijk effectief. Ik heb gekozen voor de kracht van planten, bloemen en bomen in de vorm van olie. Je kunt allerlei merken oliën kopen. Maar die zijn vaak verdund of vervuild, of beide. Ik heb gekozen voor een merk dat mij garandeert dat de essentie van de bloem of plant in het flesje zit, onvervuild. Ik heb veel uitgeprobeerd en kwam uiteindelijk bij Young Living. Voor mij de enige echte. Olie kan je helpen herstellen, kan je beschermen, rust geven, energie geven. De levensenergie uit de natuur.

Essentiële oliën of etherische oliën worden wel het best bewaarde geheim van de natuur genoemd. De oliën bevatten de essentie van een bloem, plant of boom. Hart en ziel van de natuur die jou kan herstellen, beschermen, rust geven en energie geven.
Elke olie biedt weer een geheel nieuwe ervaring. Er zijn bijvoorbeeld oliën om stress te reduceren, om focus te vergroten, spieren te helpen ontspannen, om te reinigen, voor emotionele balans of om het immuunsysteem te ondersteunen. Er zijn op olie gebaseerde producten om je huis te reinigen en er komt in 2018 ook een op olie gebaseerde makeup-lijn.
Heb je wat concrete voorbeelden nodig? Ik gebruik Lavendel om in te slapen en Cederhout om door te slapen. Pepermunt werkt verkoelend op warme dagen en is uitstekend tegen hoofdpijn. Een olie genaamd Thieves gebruik ik om te reinigen en hij zit in mijn tandpasta. Voor allerlei lichamelijke, mentale en emotionele klachten zijn er krachtig werkzame oliën.
Olie is superlekker en leuk om te gebruiken, en het werkt! Je zult verbaasd staan. Het is een natuurproduct, en kan ook goed worden toegepast voor kinderen of dieren. Het is milieuvriendelijk. Het verbetert de kwaliteit van je leven.

De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze de celmembranen zeer snel kunnen doordringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. De wetenschap heeft aangetoond dat de stoffen die wij als essentiële oliën inademen binnen twintig seconden werkzaam is in je hersenen en binnen 20 minuten op celniveau meetbaar zijn. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo verbinding maken met de menselijke cellen. Als ze op de huid gebruikt worden, op de voeten of ergens anders, dan kunnen de werkzame stoffen van de oliën binnen een paar minuten door het hele lichaam reizen.

Fabrieksmiddelen bestaan uit scheikundige componenten die aan elkaar gebonden zijn. Essentiële oliën bestaan uit honderden scheikundige stoffen die in balans zijn gebracht door de natuur zelf.

Al in de oudheid werden planten en bloemen gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. In 3000 vC schreef de Rode Keizer hierover een belangwekkend boek.

Voeding is in onze moderne tijd een lastig verhaal. Ik heb verschillende artikelen hierover gepubliceerd op mijn blog.

Lees over Frankenstein Food

Young Living

Tips voor aanmelding en gebruik

Door je aan te melden wordt je een member (klik hier voor de snelle link). Als je op de link klikt staat mijn nummer al ingevuld op de correcte plek. Let op! Bij het aanmaken van je account sla je het bestellen van de starter kit gewoon even over. Je rondt de aanmelding af. De pincode die je twee keer moet opgeven is nodig bijvoorbeeld als je contact hebt met support.

Nadat je aangemeld bent ga je even uitloggen, het betreft hier gewoon een handigheidje.

Log weer in op de website van Young Living.

Klik op Essential Rewards, dat is echt een heel fijn spaarprogramma van Young Living. Je krijgt dan bovendien wat korting op de verzendkosten.
De Nederlandse kit kiezen (artikelnummer NL-versie: 546314)

Member zijn verplicht tot niets maar je profiteert wel meteen van 24% korting! Een member wordt ook wel een distributeur genoemd. Klinkt heel spannend, maar dat is het niet! Ze hanteren deze term, maar er zit niets aan vast. Je hebt totaal geen verplichting. Je wordt alleen als je binnen een jaar niet voor minimaal € 50,- bestelt, je uit het systeem wordt gehaald.

Als je wilt, kun je trouwens ook zakelijk gaan. Mocht je belangstelling daarvoor hebben, dan kan ik je daarover alles vertellen. Het betekent vooral dat je net als ik mensen enthousiast maakt voor essentiële olie, gewoon door over jouw ervaringen te vertellen.

ER is een heel fijn spaarprogramma. Het is een van de twee manieren om gratis producten te verkrijgen (net als Airmiles sparen). De andere manier betreft de promotionele acties. Elke maand wordt er een email verstuurd met daarin de actie van de maand. Dit houdt in dat wanneer je voor een x bedrag bestelt er dan gratis promoproducten bij krijgt. Vaak zijn dat echt fantastische olietjes! Ik mail je bijtijds om te vragen of je met dat spaarprogramma door wilt gaan, en zo niet dan kun je het eenvoudig stopzetten.

Chamomile olie werkt heel goed bij allerlei soorten pijn, bijvoorbeeld ook fibromyalgie. Deze essentiële olie brengt lichaam en geest tot rust, ontspant, en helpt je om positief te blijven gedurende en fibromyalgie aanval. Andere oliën die hierbij heel goed werken zijn Peppermint, Helichrysum, Black Pepper en Juniper.

Ik ben al mijn leven lang een slechte slaper. Mij helpen twee oliën tegenwoordig enorm, ik slaap als een roosje. Mijn hoofd raakt het kussen en ik ben weg dankzij Lavender. En ik slaap door dankzij Cedarwood. Een extra tip: mijn vrouw zegt dat ik snurk, en daarvoor gebruik ik een olie die RC heet, en die je meer lucht geeft. Lavender en Cedarwood doen we in de verstuiver, RC smeer ik op mijn neusvleugels.

Ik ben hoog sensitief. Heb dus veel last in grote gezelschappen. Natuurlijk ben ik getraind om mezelf af te schermen voor al die energieën. Maar toch zijn er momenten dat ik extra hulp nodig heb. Die heb ik gevonden in de vorm van een zogeheten ‘blend’ – een mix van bepaalde oliën – die ik gebruik in een hanger aan een ketting. De blend heet Sacred Mountain en hij werkt fabuleus. Het aroma maakt dat ik meteen voel dat ik makkelijker dicht bij mezelf blijf en me dus eenvoudiger afscherm tegen ongewenste energieën.

Frankincense hoort bij het element Aarde. De olie helpt je om te focussen en beter helderheid te verkrijgen over de uitdagingen in het leven. Hij helpt ook je immuunsysteem.

Frankincense

Orange hoort bij het element Vuur. De olie bevrijdt de geest en maakt je blij en positief gestemd. Brengt je energie in beweging en heeft vooral een goede invloed op je lever-energie.

Orange

Deze aan het element Vuur gerelateerde olie zorgt er voor dat je geest gegrond blijft in de fysieke wereld.

Patchouli

Peppermint hoort bij het element Hout en het heeft een positieve invloed op je geest en je brein. Het normaliseert je Yi (intentie), helpt je toleranter te zijn. Heel goed bij chronische vermoeidheid.

Peppermint