Natuurlijk gezond

Naast beweging is je voeding natuurlijk ongelooflijk belangrijk voor je welzijn en je gezondheid. Niet voor niets adviseer ik mensen met pijnklachten altijd om eerst maar eens veertien dagen geen koffie meer te drinken of rood vlees te eten, en te kijken wat dat voor effect op de pijn heeft. En naast je voeding is het gebruik van kruiden uitzonderlijk effectief. Ik heb gekozen voor de kracht van planten, bloemen en bomen in de vorm van olie. 
Je kunt allerlei merken oliën kopen. Maar die zijn vaak verdund of vervuild, of beide. Ik heb gekozen voor een merk dat mij garandeert dat de essentie van de bloem of plant in het flesje zit, onvervuild. Ik heb veel uitgeprobeerd en kwam uiteindelijk bij Young Living. Voor mij de enige echte. Olie kan je helpen herstellen, kan je beschermen, rust geven, energie geven. De levensenergie uit de natuur.

Gezondheid
Voeding
Essentiële oliën of etherische oliën worden wel het best bewaarde geheim van de natuur genoemd. De oliën bevatten de essentie van een bloem, plant of boom. Hart en ziel van de natuur die jou kan herstellen, beschermen, rust geven en energie geven.
 
Elke olie biedt weer een geheel nieuwe ervaring. Er zijn bijvoorbeeld oliën om stress te reduceren, om focus te vergroten, spieren te helpen ontspannen, om te reinigen, voor emotionele balans of om het immuunsysteem te ondersteunen. Er zijn op olie gebaseerde producten om je huis te reinigen en er is tegenwoordig ook een volkomen natuurlijke makeup-lijn, genaamd Savvy Minerals.
Heb je wat concrete voorbeelden nodig? Ik gebruik Lavendel om in te slapen en Cederhout om door te slapen. Pepermunt werkt verkoelend op warme dagen en is uitstekend tegen hoofdpijn. Een olie genaamd Thieves gebruik ik om te reinigen en hij zit in mijn tandpasta. Voor allerlei lichamelijke, mentale en emotionele klachten zijn er krachtig werkzame oliën.
 
Olie is superlekker en leuk om te gebruiken, en het werkt! Je zult verbaasd staan. Het is een natuurproduct, en kan ook goed worden toegepast voor kinderen of dieren. Het is milieuvriendelijk. Het verbetert de kwaliteit van je leven.

De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze de celmembranen zeer snel kunnen doordringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. De wetenschap heeft aangetoond dat de stoffen die wij als essentiële oliën inademen binnen twintig seconden werkzaam is in je hersenen en binnen 20 minuten op celniveau meetbaar zijn. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo verbinding maken met de menselijke cellen. Als ze op de huid gebruikt worden, op de voeten of ergens anders, dan kunnen de werkzame stoffen van de oliën binnen een paar minuten door het hele lichaam reizen.

Max Tack Natuurlijk
Boek

Fabrieksmiddelen bestaan uit scheikundige componenten die aan elkaar gebonden zijn. Essentiële oliën bestaan uit honderden scheikundige stoffen die in balans zijn gebracht door de natuur zelf.

Al in de oudheid werden planten en bloemen gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. In 3000 vC schreef de Rode Keizer hierover een belangwekkend boek. Die Chinese kruiden zijn hier natuurlijk niet te krijgen. Maar gelukkig is er iemand geweest die al die kruiden, die dus al vijfduizend jaar hun effect hebben op mensen, vertaald naar essentiële oliën. Die kennis gebruik ik, om mijn leven aangenamer te maken en klachten te verminderen of te doen verdwijnen. En niet alleen voor mezelf. Met regelmaat schrijf ik protocollen voor mensen die met aandoeningen bij mij komen. Zo’n protocol bestaat uit lichaamsoefeningen, voedingsadviezen, kruidenadviezen (eigenlijk dus de essentiële oliën) en acupunten die ze zelf kunnen masseren.