Natuurcoach

Soms heb je op je pad iemand nodig die je begeleid. Misschien ben je op zoek naar meer balans of persoonlijke ontwikkeling, zoek je meer zelfvertrouwen of wil je beter omgaan met stress. Je zit met levensvragen, met zingevingsvragen. Je wilt meer inzicht in je eigen doelen, verlangens, wensen en mogelijkheden. Je wilt je passie terugvinden of leren grenzen te stellen. Het zijn enkele voorbeelden van dingen waar je mee kunt rondlopen en waar je in vast kunt lopen. Dan heb je iemand nodig die je de juiste zetjes geeft. 

stress1

Wanneer je mij als je persoonlijke begeleider op dat pad kiest wordt het een natuurlijk pad, in vele opzichten. In noem het hier coaching, maar in feite zijn coaching en therapie verweven. Ik werk met jou in de natuur, omdat ik elke keer weer ervaar dat dat je helpt om dichter bij jezelf te komen. En dat is cruciaal op je pad om balans te vinden, om in je kracht te kunnen staan. Ieder mens beschikt over een enorm potentieel. De kunst is om dat aan te boren. De natuur kan je daarbij helpen, als je mij laat helpen. Ik help je om je weer te verbinden met je innerlijke zelf, en met de wereld om je heen.

stress3

Kom weer in beweging, laat het stromen

Als ik je begeleid gaat dat over alle aspecten van je leven. Gezien mijn achtergrond speelt beweging daarin een centrale rol. Ik breng je terug naar de natuurlijke manier van bewegen, de natuurlijke manier van zijn. En je zult zien dat dat simpele feit sterk voor je gaat werken. Dat mensen in je omgeving anders op je gaan reageren. Dat de wereld opeens meewerkt, in plaats van steeds tegen lijkt te werken.

Ik werk vanuit de kennis en wijsheid van oude culturen. En dat combineer ik met moderne kennis, bijvoorbeeld over voeding. In die oude culturen hadden mensen het op het gebied van voeding makkelijk. In onze hoogtechnologische maatschappij is voeding een bijzonder ingewikkeld verhaal geworden. Ik geloof bovendien niet in de harde methodes. Dus bij mij geen spinning, hardlopen en dergelijke. Niet tot het gaatje gaan. Maar wel: inzet. Discipline. Alleen zo bereik je je doelen. Alleen door elke dag te oefenen leer je een instrument bespelen.

Doelen

Samen stellen we je doelen op. Ik verdiep me in de gezondheidsproblemen die je hebt en lever je een verhaal over hoe de Chinezen naar jouw aandoening kijken. Dat koppel ik aan een persoonlijk protocol. Dat protocol bevat realistische adviezen over oefeningen, beweging, over voeding en kruiden, over het masseren van acupunten. Ik leer je de oefeningen en andere zaken, en jij kunt aan de slag. We spreken samen af hoe vaak en hoe regelmatig we bij elkaar komen om zaken waar nodig op te frissen. Met vragen en dergelijke kun je tijdens ons traject altijd bij me terecht.

IMG 0348

Verdere mogelijkheden

Er zijn in mijn praktijk nog andere mogelijkheden:

Privé-les
Als je 1 op 1 les neemt, krijg je natuurlijk de volledige aandacht en nóg sterker persoonlijke aanwijzingen. Een privé-les kan je een enorm stuk verder brengen, en je ontwikkeling een grote impuls geven. € 35,- per half uur, € 70,- per uur.

Energetische behandeling
Alles bestaat uit energie. Ook jij en ik. Elk van ons heeft zijn eigen unieke trillingsfrequentie. We staan ook doorlopend bloot aan energieën. We profiteren van de energie van de kosmos bijvoorbeeld en die van de aarde. Ook energie van andere mensen oefent invloed op ons uit. Soms positief, soms negatief. Ik ben getraind het beïnvloeden van energie, zodat je voelt dat alles weer gaat stromen. € 70,- per sessie van een uur.

Klankbad
Trilling kun je ook beïnvloeden door die ene hele bijzondere trilling genaamd klank. Verwen jezelf met een klankbad, een heel persoonlijke klankbeleving die je enorm helpt om te ontspannen. € 70,- per sessie van een uur.

Sjamaanse reis
Ik leerde sjamaans reizen bij een sjamaan in Frankrijk. Ik kan zo’n reis voor jou maken. Jij bent er dan bij. We liggen, elk op een mat, comfortabel. Het geluid van de sjamaanse trommel klinkt. Dat eentonige getrommel doet iets met je hersengolven, waardoor je in een andere staat komt. Vaak genoeg krijg je zelf ook beelden door. Ik heb dat heel sterk. De reis zelf duurt ongeveer 20 minuten, al zal je hele gevoel voor tijd veranderen. Met voor- en nabereiding ben je ongeveer anderhalf uur bezig. Ik ga op reis met een vraag die je hebt, of om een zielsdeel terug te halen dat je bent kwijtgeraakt.
Na afloop ga ik schrijven. Net als bij een droom vergeet je snel na het wakker worden de beelden. Nadat de hele reis is opgeschreven vertel ik je wat ik heeft gezien en beleefd. Vaak genoeg komen daarbij zeer treffende en herkenbare beelden naar boven. € 105,- per sessie van anderhalf uur.