Kristallen schedel meditaieDe kristallen schedel meditatie is een bijeenkomst voor hoeders van kristallen schedels, in De 5 bronnen in Apeldoorn. Een zondagochtend waarop ervaringen en informatie wordt uitgewisseld over de schedels van halfedelsteen. Zoals bekend heeft halfedelsteen veel invloed op energie, en ook de vorm van de schedel heeft invloed. De kristallen schedels zijn dus een krachtig hulpmiddel, bijvoorbeeld bij meditaties.

Wat we kristallen schedels noemen zijn schedels van halfedelsteen. Ze zijn er in allerlei formaten, van groot tot klein. Het formaat doet er echter niet toe. Halfedelsteen heeft invloed op energie. En de vorm van de menselijke schedel heeft dat ook. De combinatie is erg sterk en dat wordt bijvoorbeeld ervaren doordat een meditatie veel dieper, veel effectiever is.

Er is een oude Indiaanse legende die verhaalt over 13 schedels. We kennen moderne schedels, die dus nu worden gemaakt, of schedels die oud zijn, bijvoorbeeld enkele eeuwen. Maar die 13 Indiaanse schedels zijn 30.000 tot 40.000 jaar oud. Ze zijn verloren gegaan. De legende vertelt dat wanneer de eerste weer teruggevonden wordt, de anderen in steeds sneller tempo gevonden zullen worden. En als ze alle 13 weer bij elkaar zijn zal de wereld ingrijpend veranderen. Volgens velen is de eerste aan het begin van de vorige eeuw teruggevonden. En sindsdien zijn er meer boven water gekomen, al is over vrijwel al die schedels wel discussie of het nu echt ‘ancient skulls’  zijn.

Er wordt op deze ochtend uiteraard ook gemediteerd. We doen een ‘Moeder Aarde meditatie’, om helende energie naar de aarde te sturen. Overal op de wereld vinden periodiek dergelijke meditaties plaats.

Kosten: € 10,-.

Link naar de website van Joshua Shapiro.