Het Helende Pad

Wil je je zelfhelend vermogen een enorme boost geven, jezelf op een intense wijze helen? Zoek je rust en harmonie? Voel je dat er meer in jezelf zit maar lukt het je niet om die bron aan te boren? Dan is deze meerdaagse iets voor jou: Het Helende Pad. Op het Helende Pad gaan we een aantal dagen – verspreid door het jaar – bezig met ceremoniën en rituelen van de indianen. Ik deel met jou daarbij kennis die ik in 50 jaar heb vergaard.

De dagen zijn verspreid over het jaar. We beginnen om 10.00 uur en gaan door tot ongeveer 17.00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd. We zijn vooral in de natuur. Denk daar aan bij je keuze van kleding en schoeisel. Centrale lokatie is mijn woning, midden in de natuur.
Bijdrage per dag: € 95,-. Boek je alle drie de dagen dan is de bijdrage € 250,-.

Bewustzijn
Ik denk, dus ik besta, zei Descartes. Maar met denken alleen kom je er niet. Ergens in jou is er een nog zoveel groter wetend bewustzijn. Jij bent bovendien onderdeel van het grote kosmische bewustzijn. Leer daar weer contact mee maken. Ervaar hoe je in contact komt met die bron, die kennis, en hoe je de balans herstelt en heelheid vindt. In je denken schuilt dualisme. In je denken kom je steeds uit bij tegenstellingen. Dualisme houdt je eigenlijk klein, beperkt je inzichten. Non-dualisme brengt je bij je diepere weten, bij een gelukzalig gevoel van verbondenheid, bij helen tot op celniveau. Ook in jou schuilt een enorme potentie om jezelf lichamelijk, geestelijk en emotioneel te helen, en die kracht ook te schenken aan onze planeet.
Ik ga je weghalen uit je denken, en breng je naar dat diepere weten. Deze workshops kunnen een belangrijke stap in je ontwikkeling zijn. Je maakt onder andere kennis met helende oefeningen, smudgen, krachtdieren, medicijnwiel, talking stick, totems en Sjamaanse Reizen.

Helende Pad
Het Helende Pad
Medicijnwiel
Droomtijd

Authentieke krachten

Een ceremonie is een manier waarop je het leven kunt eren. Het is een methode om authentieke krachten los te maken die diep in jou besloten ligt, en je te verbinden met de natuur en met Moeder Aarde. Daardoor ontstaat harmonie en heelheid. En die straal je dan ook uit naar je omgeving.

Sinds het begin der tijden hebben onze voorouders over de gehele wereld aan ceremoniën deelgenomen. Die codering zit als het ware in je genetisch materiaal. Onze moderne maatschappij heeft zich verwijderd van rituelen. Misschien voel jij ook een dorst naar het oude pad. Het Helende Pad. Het Pad van Harmonie. Als je deelneemt aan een ceremonie, maak je oude kennis die in jou opgeborgen ligt opnieuw wakker.

 

Dicht bij de natuur, dichter bij jezelf

De dagen vinden geheel of grotendeels plaats in de natuur. Kleed je daar dus op. Er zijn voor de drie dagen een paar vaste onderdelen. Zoals dat je ontvangen wordt met koffie en thee, dat we bij een kampvuur zitten – ik noem het maar even een Powwow – en aan de hand van inzichtkaarten gaan we eens kijken waar je uitdagingen liggen. Op elk van de dagen gaan we in de natuur wandelen en maken we minstens één Sjamaanse Reis. Dat laatste is een heel bijzondere en effectieve manier om contact te maken met je onderbewuste, met het grote kosmische bewustzijn en zo inzicht te krijgen in de dingen die spelen in je leven.

 

Data in 2021

16 mei – Staand Volk      |      13 juni – De Zevende Richting      |      18 juli – Droomtijd