Loading...
Het Helende Pad2017-12-07T08:07:05+00:00

Het Helende Pad

Wil je je zelfhelend vermogen een enorme boost geven, jezelf op een intense wijze helen? Zoek je rust en harmonie? Voel je dat er meer in jezelf zit maar lukt het je niet om die bron aan te boren? Dan is deze vierdaagse iets voor jou: Het Helende Pad. Op het Helende Pad gaan we vier dagen – verspreid door het jaar – bezig met ceremoniën en rituelen van de indianen. Ik deel met jou daarbij kennis die ik in 45 jaar heb vergaard.
De dagen zijn verspreid over het jaar. We beginnen om 10.00 uur en gaan door tot ongeveer 17.00 uur. Dat zijn lange dagen maar ze kennen ook voldoende rustmomenten. Voor de lunch wordt gezorgd. We zijn vooral in de natuur. Denk daar aan bij je keuze van kleding en schoeisel. Centrale lokatie is mijn woning, midden in de natuur.

Bijdrage per dag: € 95,-. Boek je alle vier de dagen dan is de bijdrage € 350,-.

Aanmelden voor Het Helende Pad

Bewustzijn
Ik denk, dus ik besta, zei Descartes. Maar met denken alleen kom je er niet. Ergens in jou is er een nog zoveel groter wetend bewustzijn. Jij bent ook onderdeel van het grote kosmische bewustzijn. Leer daar weer contact mee maken. Ervaar hoe je in contact komt met die bron, die kennis, en hoe je de balans herstelt en heelheid vindt. In je denken schuilt dualisme. In je denken kom je steeds uit bij tegenstellingen. Dualisme houdt je eigenlijk klein, beperkt je inzichten. Non-dualisme brengt je bij je diepere weten, bij een gelukzalig gevoel van verbondenheid, bij helen tot op celniveau. Ook in jou schuilt een enorme potentie om jezelf lichamelijk, geestelijk en emotioneel te helen, en die kracht ook te schenken aan onze planeet.

Ik ga je weghalen uit je denken, en breng je naar dat diepere weten. Deze vierdaagse kan een belangrijke stap in je ontwikkeling zijn. Je maakt onder andere kennis met helende oefeningen, smudgen, krachtdieren, medicijnwiel, talking stick, totems, Vision Quest en Sjamaanse Reizen.

Authentieke krachten
Een ceremonie is een manier waarop je het leven kunt eren. Het is een methode om authentieke krachten los te maken die diep in jou besloten ligt, en je te verbinden met de natuur en met Moeder Aarde. Daardoor ontstaat harmonie en heelheid. En die straal je dan ook uit naar je omgeving.
Sinds het begin der tijden hebben onze voorouders over de gehele wereld aan ceremoniën deelgenomen. Die codering zit als het ware in je genetisch materiaal. Onze moderne maatschappij heeft zich verwijderd van rituelen. Misschien voel jij ook een dorst naar het oude pad. Het Helende Pad. Het Pad van Harmonie. Als je deelneemt aan een ceremonie, maak je oude kennis die in jou opgeborgen ligt opnieuw wakker.

Dichter bij de natuur en bij jezelf
Alle vier de dagen vinden geheel of grotendeels plaats in de natuur. Kleed je daar dus op. Er zijn voor de vier dagen een paar vaste onderdelen. Zoals dat je ontvangen wordt met koffie, dat we bij een kampvuur zitten – ik noem het maar even een Powwow – en aan de hand van inzichtkaarten gaan we eens kijken waar je uitdagingen liggen. Op elk van de dagen gaan we in de natuur wandelen en maken we een Sjamaanse Reis. Dat laatste is een heel bijzondere en effectieve manier om inzicht te krijgen in de dingen die spelen in je leven.

13 mei 2018 | Medicijnwiel

Er zijn ook verschillende tussen de dagen. De eerste dag wordt je opgenomen in de Stam van het Helende Pad. Je maakt kennis met totems, de Talking Stick en smudgen en zul je ervaren wat het is om een medicijnwiel te leggen. Die staat voor het ritme van de natuur en de cirkel van het leven. Je creëert door zo’n medicijnwiel te leggen een energieplek, waar je balans, harmonie, kracht vindt, evenals verandering en genezing. Na die dag kun je dat ook thuis doen. Van alle vier de dagen krijg je schriftelijke informatie.

10 juni 2018 | Raadsvuur

Raadsvuur draait om besluiten nemen. Bij het Raadsvuur worden gedachten uitgewisseld over allerlei zaken die een rol spelen in het leven van de mensen die rond het vuur zitten, wijsheid wordt gedeeld. Op deze dag gaan we trommelen, fluitspelen en Lakota liederen zingen. We gaan de natuur in en je maakt een Sjamaanse Reis.

1 juli 2018 | Staand Volk

Net als op de andere dagen gaan we de natuur in, maar deze dag staan bomen wel heel erg centraal. De indianen spraken over Staand Volk. Bomen zijn hecht verbonden met de aarde. Leer daarvan profiteren. Leer daarvan! We gaan energetisch met bomen bezig. Je zult zelf ervaren dat bomen je iets te vertellen hebben. Bovendien leer je over de betekenis van bomen.

7 oktober 2018 | Droomtijd

Raadsvuur draait om besluiten nemen. Bij het Raadsvuur worden gedachten uitgewisseld over allerlei zaken die een rol spelen in het leven van de mensen die rond het vuur zitten, wijsheid wordt gedeeld. Op deze dag gaan we trommelen, fluitspelen en Lakota liederen zingen. We gaan de natuur in en je maakt een Sjamaanse Reis.