Gezondheid

Taiijiquan en Qigong zijn geschikt voor iedereen, zeer gevarieerd, absoluut blessurevrij en heerlijk ontspannend. En natuurlijk heel erg gezond. Het beoefenen van Chinese bewegingskunst draagt bij aan je lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Je gaat je al snel lekkerder voelen, zeker als je de moeite neemt om dagelijks te oefenen. Je zult je meer ontspannen voelen en je organen gaan de effecten merken van de zachte training.
Je houding en je balans worden sterk verbeterd, ook je lichaamscoördinatie. Je immuunsysteem wordt beter. De zuurstofopname in je bloed wordt vergroot. De praktijk toont aan dat het ook uitstekend geschikt is om pijn te bestrijden. Zo kunnen RSI-klachten zeer goed met behulp van Tai Chi worden bestreden. Je komt meer in contact met je eigen lijf en je gaat je zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel beter voelen. Naast alle positieve effecten op het lichamelijke vlak zul je ook merken dat je in veel situaties steviger in je schoenen staat, dat je meer zelfvertrouwen hebt en allerlei stormen van het leven veel beter het hoofd kunt bieden. Door het beoefenen van Tai Chi kun je stress effectief bestrijden. Zowel in Taijiquan als in Qigong zijn de bewegingen ontspannen, rond en harmonieus, en ze zorgen in het algemeen voor:

– minder stress;
– meer energie;
– een gevoel van welbehagen en geluk;
– een verbeterde ademhaling;
– een lagere bloeddruk;
– een lager cholesterolgehalte;
– een verbeterde spijsvertering;
– een ongestoorde nachtrust;
– een ontspannen houding;
– een verbeterde lichaamshouding;
– minder pijn (bijvoorbeeld rugpijn);
– sneller herstel zwaar werk;
– een verbeterd concentratievermogen;
– een verbeterde bloedcirculatie;
– vermindering van slijm;
– sneller herstel na operaties;
– een betere mentale houding;
– een verbeterde afvalstoffenverwijdering.

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat Tai Chi zeer effectief is om gezond te worden of gezond te blijven. Ook laten die onderzoeken vaak zien dat Tai Chi een van de weinige sporten is die na operatie heel goed beoefend kan worden.

Artikelen
Op mijn blog kun je veel artikelen vinden met specifieke gezondheidsinformatie, of gebruik de zoekfunctie. Mocht je het antwoord op je vraag niet vinden, neem dan even contact met mij op.