Bedrijfstaichi

Wat voor ons ligt en wat achter ons ligt, valt in het niet bij wat in ons ligt.

In ieder mens sluimert een ongekend potentieel. Een potentieel dat kan helpen iemands effectiviteit te verbeteren. Ik bezit het vermogen om dat potentieel aan te boren en het beste uit uw mensen – en daarmee uit uw organisatie – te halen. Om verborgen kwaliteiten naar de oppervlakte te brengen en vaardigheden te ontwikkelen. Ik werk daarbij vanuit inzichten die de Chinezen hebben vergaard uit duizenden jaren lang bestuderen van mens en natuur.

Tai Chi clinic
Ze hebben iets georganiseerd van je werk. Een uurtje iets leuks doen, werd er gezegd. En dan staat daar opeens een man met lang grijs haar, in een Chinees jasje, die verkondigt dat alles energie is. Max Tack. Je gaat kennismaken met Tai Chi. Max wil graag zien hoe het staat met je balans. In een oefening met een partner ervaar je hoe zeer je eigenlijk in onbalans bent. En dan vertelt Max ook nog eens dat je, als je fysiek in onbalans bent, dat ook geestelijk en emotioneel bent. Heel fijn.

Tai Chi clinic

En zo, stukje bij beetje, pratend over lichaamsstructuur, over ademhaling en over intentie, brengt Max je steeds
meer in balans.

Lichaamsstructuur
Maar dan begint Max te vertellen over lichaamsstructuur. Eigenlijk heel logisch, wat hij allemaal vertelt. Je gaat die partneroefening weer doen. Met wat kleine aanpassingen volgens de aanwijzingen van Max. Kleine aanpassingen, maar het effect is groots! Wonder boven wonder, je voelt je alsof je een boom bent die goed geworteld staat. En zo, stukje bij beetje, pratend over lichaamsstructuur, over ademhaling en over intentie, brengt Max je steeds meer in balans. Hij vertelt over energie, en laat je die voelen. Voelen..? Kun je die voelen? Ja, je voelt het echt. In je lichaam. Maar ook daarbuiten. Max leert je de energie van een ander te voelen en legt uit hoe we dagelijks blootstaan aan een dergelijke energie-uitwisseling met anderen. Wat voor effecten dat heeft. En hoe je je kunt beschermen tegen negatieve energie, of tegen die mensen die je binnen twee minuten helemaal leeg kunnen zuigen. En Max leert je hoe je met eenvoudige oefeningen heel snel veel energie kunt opwekken. Een clinic van een uur is voldoende om veel deelnemers wakker te schudden en bewust te maken van het fenomeen energie. Alleen al je bewust zijn van energie, en van het feit dat we de hele dag door energie uitwisselen, kan van grote invloed zijn op je functioneren. Het kan je helpen meer in je kracht te staan, meer te genieten van de dingen die je doet, beter te worden in je werk, je hobbies en je relaties.

Qi voelen
Tai Chi clinic

Bedrijven die ik mocht laten kennismaken met Tai Chi

Blokkades
Mensen spelen op safe door díe kwaliteiten in te zetten die ze eerder ontwikkeld hebben, en blijven zo hangen in formules die eerder tot succes leidden maar in de veranderende situatie niet langer voldoen. Hierdoor stagneert de ontwikkeling. Een organisatie verandert doorlopend. Mensen die blokkeren kunnen daarbij behoorlijk in de problemen komen, en daarmee veranderingsprocessen ongewild belemmeren. Ik help mensen om blokkades te overwinnen. Hierdoor bloeien kwaliteiten op en worden nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Dat gebeurt professioneel en betrokken, vanuit een diepgaande kennis van de Chinese vechtkunst en gezondheidsleer. Hierin staat het model van de vijf elementen centraal (Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur). Dit model wordt door de Chinezen al duizenden jaren gebruikt om de wereld om zich heen te verklaren. Vandaag de dag verrast dit model keer op keer, omdat het ingewikkelde zaken vaak op een zo simpele wijze helder en inzichtelijk maakt. Daar zijn snelle en effectieve oplossingen voor lang sluimerende problemen mogelijk. De Chinezen zeggen: alles verandert voortdurend. Wij westerlingen willen ons nog wel eens verzetten tegen verandering, want die kan je op losse schroeven zetten. Dat voelt niet comfortabel, je wilt graag grip houden. Je kunt dan de neiging hebben de schroeven snel weer heel stevig aan te draaien. Maar dan verstar je terwijl je uitgenodigd wordt mee te bewegen. Juist die losse schroeven kunnen je helpen inzien hoe je meer en andere kwaliteiten uit jezelf en uit elkaar kunt halen.

Tai Chi is niet zweverig. Het in enorm concreet en praktisch! Ervaar zelf hoe het is om ontspannen in je kracht te staan, en te voelen hoe je bruist van energie en elke situatie aan kunt.

We knokken vaak zat. We liggen met onszelf in de clinch, worden mentaal in onbalans gebracht of worstelen op emotioneel vlak.

Bedrijfstaichi

Mensen die regelmatig Tai Chi beoefenen vinden rust, ontspanning, balans en energie. Pijn en spanningen verdwijnen en de lichamelijke en geestelijke gezondheid verbetert sterk. Een wekelijkse Tai Chi les heeft dus grote invloed op uw organisatie. Een effectieve manier om het ziekteverzuim nog verder terug te brengen en de veelgehoorde kreet ‘preventie’ daadwerkelijk vorm te geven. De wekelijkse lessen bestaan uit Qigong (gezondheidsoefeningen) en Tai Chi Chuan (een oude vechtkunst). Iets leren over vechten heeft belangrijke positieve gevolgen. De deelnemers leren om in hun kracht te staan. Ze leren effectiever communiceren. Een goede lichaamsstructuur – die bij vechten essentieel is – zorgt bovendien voor een betere energiedoorstroming. En dat leidt weer tot het verdwijnen van blokkades (pijn, spanningen, weerstanden). De lessen duren een uur. Ze zijn geschikt voor iedereen. De grootte van de groep bedraagt maximaal 30 personen. De lessen worden in het bedrijf gegeven. Uiteraard zijn ook andere locaties geschikt.

Max Tack

Vechten

Vechten, dat is een beetje een vies woord geworden in onze maatschappij. We realiseren ons daarbij onvoldoende dat we vrijwel elke dag aan het vechten zijn. We liggen met onszelf in de clinch, worden mentaal aangevallen of emotioneel in onbalans gebracht. Fysiek, mentaal, emotioneel, het zijn allemaal aspecten van ons en onbalans op één van deze gebieden beïnvloedt ons welzijn en ons functioneren. Tai Chi is een Chinese vechtkunst. Het wordt 

tegenwoordig vooral beoefend vanwege de enorm positieve invloed op de gezondheid, en het feit dat echt iedereen het kan beoefenen. Ook is er geen enkel risico op blessures. Bij veel leraren is Tai Chi dan ook gereduceerd tot gezondheidsoefening. Maar vechten is belangrijk. Ik ben 25 jaar communicatie-adviseur geweest en zeg altijd: vechten is een extreme vorm van communiceren. Wij vechten met zijn allen vrijwel dagelijks. Gelukkig niet meer fysiek. Maar we worden zeer regelmatig mentaal aangevallen, of zijn emotioneel aan het worstelen. In ons hectisch dagelijks bestaan is weerbaar zijn een zeer nuttige vaardigheid.