Loading...
Bedrijf & preventie2017-12-11T15:11:04+00:00

Effectiever

Wat voor en achter ons ligt valt in het niet bij wat in ons ligt

In ieder mens sluimert een ongekend potentieel. Een potentieel dat kan helpen iemands effectiviteit te verbeteren. Ik bezit het vermogen om dat potentieel aan te boren en het beste uit uw mensen – en daarmee uit uw organisatie – te halen. Om verborgen kwaliteiten naar de oppervlakte te brengen en vaardigheden te ontwikkelen. Ik werk daarbij vanuit inzichten die de Chinezen hebben vergaard uit duizenden jaren lang bestuderen van mens en natuur.

Opdrachtgevers

“Nogmaals bedankt voor je onwijs leuke energie en inspiratie. Iedereen was erg enthousiast en het sloot supermooi aan bij de rest van de training!”

Lonneke Vromans, Politie

Een paar jaar geleden heb je voor de vrijwilligers van Pro Persona een clinic verzorgd. De vrijwilligers spreken er tot op de dag van vandaag nog steeds over en dat heeft mij doen besluiten je nogmaals uit te nodigen voor een clinic.

Hans van Luttikhuizen, Pro Persona

Tai Chi clinic

Ze hebben iets georganiseerd van je werk. Een uurtje iets leuks doen, werd er gezegd. En dan staat daar opeens een man met lang grijs haar, in een Chinees jasje, die verkondigt dat alles energie is. Max Tack. Je gaat kennismaken met Tai Chi. Max wil graag zien hoe het staat met je balans. In een oefening met een partner ervaar je hoe zeer je eigenlijk in onbalans bent. En dan vertelt Max ook nog eens dat je, als je fysiek in onbalans bent, dat ook geestelijk en emotioneel bent. Heel fijn.

Lichaamsstructuur
Maar dan begint Max te vertellen over lichaamsstructuur. Eigenlijk heel logisch, wat hij allemaal vertelt. Je gaat die partneroefening weer doen. Met wat kleine aanpassingen volgens de aanwijzingen van Max. Kleine aanpassingen, maar het effect is groots! Wonder boven wonder, je voelt je alsof je een boom bent die goed geworteld staat.
En zo, stukje bij beetje, pratend over lichaamsstructuur, over ademhaling en over intentie, brengt Max je steeds meer in balans. Hij vertelt over energie, en laat je die voelen? Voelen..? Kun je die voelen. Ja, je voelt het echt. In je lichaam. Maar ook daarbuiten. Max leert je de energie van een ander te voelen en legt uit hoe we dagelijks blootstaan aan een dergelijke energie-uitwisseling met anderen. Wat voor effecten dat heeft. En hoe je je kunt beschermen tegen negatieve energie, of tegen die mensen die je binnen twee minuten helemaal leeg kunnen zuigen. En Max leert je hoe je met eenvoudige oefeningen heel snel veel energie kunt opwekken.
Een clinic van een uur is voldoende om veel deelnemers wakker te schudden en bewust te maken van het fenomeen energie. Alleen al je bewust zijn van energie, en van het feit dat we de hele dag door energie uitwisselen, kan van grote invloed zijn op je functioneren. Het kan je helpen meer in je kracht te staan, meer te genieten van de dingen die je doet, beter te worden in je werk, je hobbies en je relaties.

Veranderprocessen

Blokkades
Mensen spelen op safe door díe kwaliteiten in te zetten die ze eerder ontwikkeld hebben, en blijven zo hangen in formules die eerder tot succes leidden maar in de veranderende situatie niet langer voldoen. Hierdoor stagneert de ontwikkeling. Een organisatie verandert doorlopend. Mensen die blokkeren kunnen daarbij behoorlijk in de problemen komen, en daarmee veranderingsprocessen ongewild belemmeren. Ik help mensen om blokkades te overwinnen. Hierdoor bloeien kwaliteiten op en worden nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Dat gebeurt professioneel en betrokken, vanuit een diepgaande kennis van de Chinese vechtkunst en gezondheidsleer. Hierin staat het model van de vijf elementen centraal (Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur). Dit model wordt door de Chinezen al duizenden jaren gebruikt om de wereld om zich heen te verklaren. Vandaag de dag verrast dit model keer op keer, omdat het ingewikkelde zaken vaak op een zo simpele wijze helder en inzichtelijk maakt. Daar zijn snelle en effectieve oplossingen voor lang sluimerende problemen mogelijk.
De Chinezen zeggen: alles verandert voortdurend. Wij westerlingen willen ons nog wel eens verzetten tegen verandering, want die kan je op losse schroeven zetten. Dat voelt niet comfortabel, je wilt graag grip houden. Je kunt dan de neiging hebben de schroeven snel weer heel stevig aan te draaien. Maar dan verstar je terwijl je uitgenodigd wordt mee te bewegen. Juist die losse schroeven kunnen je helpen inzien hoe je meer en andere kwaliteiten uit jezelf en uit elkaar kunt halen.

Tai Chi is niet zweverig. Het in enorm concreet en praktisch! Ervaar zelf hoe het is om in je kracht te staan, en te voelen hoe je bruist van energie en elke situatie aan kunt.

We knokken vaak zat. We liggen met onszelf in de clinch, worden mentaal aangevallen of emotioneel in onbalans gebracht.

Inzicht krijgen in de energieën, in de onderlinge verhoudingen en in manieren om stagnatie weer vlot te trekken. De chemie van verbinding, ook als dat soms erg lastig schijnt.

In de afgelopen vijftien jaren heb ik inspirerende clinics en workshops mogen geven aan tal van bedrijven. De workshops liepen qua thema’s zeer uiteen, van agressietraining tot en met authentiek leiderschap.

Bedrijfstaichi

Mensen die regelmatig Tai Chi beoefenen vinden rust, ontspanning, balans en energie. Pijn en spanningen verdwijnen en de lichamelijke en geestelijke gezondheid verbetert sterk. Een wekelijkse Tai Chi les heeft dus grote invloed op uw organisatie. Een effectieve manier om het ziekteverzuim nog verder terug te brengen en de veelgehoorde kreet ‘preventie’ daadwerkelijk vorm te geven.
De wekelijkse lessen bestaan uit Qigong (gezondheidsoefeningen) en Tai Chi Chuan (een oude vechtkunst). Iets leren over vechten heeft belangrijke positieve gevolgen. De deelnemers leren om in hun kracht te staan. Ze leren effectiever communiceren. Een goede lichaamsstructuur – die bij vechten essentieel is – zorgt bovendien voor een betere energiedoorstroming. En dat leidt weer tot het verdwijnen van blokkades (pijn, spanningen, weerstanden).
De lessen duren een uur. Ze zijn geschikt voor iedereen. De grootte van de groep bedraagt maximaal 30 personen. De lessen worden in het bedrijf gegeven. Uiteraard zijn ook andere locaties geschikt.

Max Tack

Vechten

Een extreme vorm van communiceren

Vechten, dat is een beetje een vies woord geworden in onze maatschappij. We realiseren ons daarbij onvoldoende dat we vrijwel elke dag aan het vechten zijn. We liggen met onszelf in de clinch, worden mentaal aangevallen of emotioneel in onbalans gebracht. Fysiek, mentaal, emotioneel, het zijn allemaal aspecten van ons en onbalans op één van deze gebieden beïnvloedt ons welzijn en ons functioneren.
Tai Chi is een Chinese vechtkunst. Het wordt tegenwoordig vooral beoefend vanwege de enorm positieve invloed op de gezondheid, en het feit dat echt iedereen het kan beoefenen. Ook is er geen enkel risico op blessures. Bij veel leraren is Tai Chi dan ook gereduceerd tot gezondheidsoefening. Maar vechten is belangrijk. Ik ben 25 jaar communicatie-adviseur geweest en zeg altijd: vechten is een extreme vorm van communiceren. Wij vechten met zijn allen vrijwel dagelijks. Gelukkig niet meer fysiek. Maar we worden zeer regelmatig mentaal aangevallen, of zijn emotioneel aan het worstelen. In ons hectisch dagelijks bestaan is weerbaar zijn een zeer nuttige vaardigheid.

Lees meer over vechten

“Tai chi does not mean oriental wisdom or something exotic. It is the wisdom of your own senses, your own mind and body together as one process.”

Chungliang Al Huang

“Tai chi is the one exercise that can universally help solve our growing health crisis. It has stood the test of thousands of years.”

Bruce Jumar Frantzis

“Qigong is a jewel that has many facets.”

Ken Cohen

“Qigong is more than a set of exercises, it is an attitude that works to restructure one’s perspective on life, leading to balance and harmony with the world around us. ”

Garri Garripoli

“Tai chi is often described as meditation in motion, but it might well be called medication in motion. There is growing evidence that this mind-body practice… has value in treating or preventing many health problems.”

Harvard Women's Health Watch

“First the mind then the body…”

Tai Chi Classic

“Things don’t change. You change your way of looking that’s all.”

Carlos Castaneda