Basis kleine foto website

Nieuwsbrief juni 2020


Hoi,

Af en toe bekruipt mij het gevoel dat er het afgelopen jaar meer gebeurd is dan in decennia daarvoor. Het begon allemaal met de grote omwenteling vorig jaar, waarbij ik mijn school verhuisde naar buiten. Vele leerlingen volgden mij in dit avontuur, en raakten net als ik helemaal enthousiast over de effecten van het buiten trainen. Eind vorig jaar brak ik mijn pols. Niet fijn. Ondertussen gaat het daar goed mee, er is nog steeds progressie.
En toen werd het 2020... en kregen we Sars-Cov2 over ons uitgestort. Acht weken lang mocht ik geen les geven. Maar omdat ik buiten les geef konden de lessen gelukkig op 11 mei weer van start gaan. Uiteraard conform RIVM-richtlijnen.

Het Helende Pad
Aanstaande zondag is de eerste dag van Het Helende Pad 2020. De andere dagen zijn ook zondagen: 19 juli en 16 augustus. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus mocht je nieuwsgierig zijn naar deze heerlijk ontspannen dagen in de buitenlucht, kijk dan even hier: https://www.maxtack.nl/het-helende-pad/.

The Great Escape
Ook The Great Escape gaat door! Een fantastische week waarin je zachte oefeningen leert die je energie weer laten stromen, die je balans en ontspanning brengen. Even ontsnappen aan de hectiek van alledag, aandacht voor jezelf. Midden in de natuur, zonder al die gekmakende prikkels. Enfin, er zijn nog enkele plaatsen over, dus mocht je belangstelling hebben kijk dan even hier: https://www.maxtack.nl/the-great-escape-veluwe-editie/ of neem contact met me op.
Partneroefening Tai Chi

Sars-Cov1


Onderstaande foto dateert uit 2003. Ik was een van de weinige Nederlanders die tijdens Sars-Cov1 in Beijing verbleef. Er gold een negatief reisadvies, maar ik ben toch gegaan en heb een hele bijzondere tijd meegemaakt. Een gekke tijd ook. We zaten met slechts dertien mensen in een vliegtuig waar normaal gesproken 350 mensen in kunnen. Er lag een politiecordon om Beijing en vrijwel iedereen bleef op dat moment uit angst in huis. Je moet je voorstellen dat normaal gesproken de parken 's ochtends vol stromen. De mensen wonen klein, en hun sociale leven vind plaats in de parken. Maar in die dagen zaten de meesten thuis.
Trainen in Retan Park, Beijing
Gelukkig kwamen enkelen ook naar buiten, en dat maakte dat ik niet alleen trainde bij dr. Xie Peiqi, maar ook bij Li Jun - die ik in het park leerde kennen - en bij dr. Zhu Shengan. Ondanks dat ik wel mandarijn spreek was het fijn om Brigitte te leren kennen, die voor me tolkte en me introduceerde bij allerlei mensen. Brigitte woont ondertussen in Spanje en ze doet onder meer hele bijzondere Qigong. Ik hoop haar naar Nederland te halen, maar voorlopig steekt Corona daar een stokje voor.

Mondmaskers
In die tijd in Beijing was er eigenlijk geen sprake van afstand houden. Wel droegen we mondkapjes. Na de eerste dagen hadden we daarvoor een routine. Gingen we in een taxi en droeg de chauffeur een mondmasker, dan deden wij het niet. Droeg hij niets dan deden wij een mondmasker voor. Tijdens de training droegen we nooit mondmaskers. Handen wassen was natuurlijk belangrijk. Gelukkig werden de toiletgebouwen in de parken keurig schoon gehouden. De hotels waren in de tijd nog wel vies. Denk aan vloerbedekking vol curieuze vlekken en schimmel in de badkamers.

Op een ochtend werd ik wakker en realiseerde me dat ik lichte verhoging had. Keelpijn. Hoesten. Je schrikt dan toch. Maar uiteindelijk bleek het te gaan om een typisch geval van de Beijing Belly. Voedselvergiftiging.

Online trainen


Een van de zaken waar ik druk mee was tijdens de lockdown is TAICHIONLINE. Het vormt een onderdeel van mijn website, kijk maar in het menu boven aan de pagina. Voor al mijn leerling heb ik al geregeld dat ze bij de filmpjes kunnen.

Ik liep daarbij tegen twee problemen aan, beide van technische aard. De eerste was een supertrage internetverbinding. Was. Want sinds een paar dagen beschik ik over glasvezel. Jippie! Het tweede probleem is iets complexer. Ik krijg de betaalmodule niet aan de praat. Maar ook dat hoop ik in de komende weken op te lossen. En dan kun je dus ook veilig - op afstand - les van me krijgen. Mocht je belangstelling hiervoor hebben, laat me dat dan even weten.

Blijf bewegen, blijf gezond!
Max
facebook youtube linkedin email 
mtt logo groen transparant
Oranjeweg 123, 8166 JB Emst
06 - 2129 8781