Ze hebben iets georganiseerd van je werk. Een uurtje iets leuks doen, werd er gezegd. En dan staat daar opeens een man met lang grijs haar, in een Chinees jasje, die verkondigt dat alles energie is. Max Tack. Je gaat kennismaken met Tai Chi. Max wil graag zien hoe het staat met je balans. In een oefening met een partner ervaar je hoe zeer je eigenlijk in onbalans bent. En dan vertelt Max ook nog eens dat je, als je fysiek in onbalans bent, dat ook geestelijk en emotioneel bent. Heel fijn.

Lichaamsstructuur
Maar dan begint Max te vertellen over lichaamsstructuur. Eigenlijk heel logisch, wat hij allemaal vertelt. Je gaat die partneroefening weer doen. Met wat kleine aanpassingen volgens de aanwijzingen van Max. Kleine aanpassingen, maar het effect is groots! Wonder boven wonder, je voelt je alsof je een boom bent die goed geworteld staat.

En zo, stukje bij beetje, pratend over lichaamsstructuur, over ademhaling en over intentie, brengt Max je steeds meer in balans. Hij vertelt over energie, en laat je die voelen? Voelen..? Kun je die voelen. Ja, je voelt het echt. In je lichaam. Maar ook daarbuiten. Max leert je de energie van een ander te voelen en legt uit hoe we dagelijks blootstaan aan een dergelijke energie-uitwisseling met anderen. Wat voor effecten dat heeft. En hoe je je kunt beschermen tegen negatieve energie, of tegen die mensen die je binnen twee minuten helemaal leeg kunnen zuigen. En Max leert je hoe je met eenvoudige oefeningen heel snel veel energie kunt opwekken.

Een clinic van een uur is voldoende om veel deelnemers wakker te schudden en bewust te maken van het fenomeen energie. Alleen al je bewust zijn van energie, en van het feit dat we de hele dag door energie uitwisselen, kan van grote invloed zijn op je functioneren. Het kan je helpen meer in je kracht te staan, meer te genieten van de dingen die je doet, beter te worden in je werk, je hobbies en je relaties.

Clinic voor 400 medewerkers van grote internetwinkel

Foto’s: Tai Chi clinic voor 400 medewerkers van bol.com via Verbeek Bedrijfstaichi, in een lege fabriekshal in Utrecht. De organisator zei na afloop absoluut verbaasd te staan over hoe snel de rust kan neerdalen op zo’n grote groep mensen. We staan regelmatig voor groepen van 100, 200 of meer mensen. Maar met hetzelfde gemak enthousiasmeren we groepjes van 8 of 10 personen.

Tai Chi clinic voor bol.com