De Klankreis ontwikkelde ik in samenwerking met Anne Pauen, Praktijk voor Dieptepsychologie naar C.G. Jung. Met onze Klankreis maak je een reis naar binnen en kom je op een fijne manier in contact met jezelf. Net als bij een droom communiceert je onbewuste met je bewustzijn via de beelden

die door de klanken van de instrumenten en de actieve imaginatie (geleide meditatie) worden opgeroepen. Deze methode wordt ook in de dieptepsychologie van C.G. Jung toegepast, die samen met Siegmund Freud de grondlegger was van de analytische psychologie.


Wat is het verschil met een Klankmeditatie? Bij zo’n meditatie draait het vooral om ontspanning. Je ligt comfortabel, en laat de trillingen van de oude instrumenten hun werk doen. Soms roepen de klanken beelden op, maak je voor jezelf een soort reis. Maar een Klankreis is iets geheel anders. We combineren klank met een geleide meditatie. Door de ontspannen sfeer van de muziek en de geleide meditatie wordt je meegenomen op een reis naar binnen. Hierbij ontvouwen zich de boodschappen uit je onbewuste als vanzelf. Net als in een droom gaat het erom de beelden op de juiste manier te interpreteren. Daar helpen we je bij. Zodat de zeggingskracht van de symboliek jou nieuwe inzichten geeft over jezelf en de thema’s die in je leven spelen.

Quotes van deelnemers:

“Wat mij opviel was dat mijn vorige en enige andere begeleide meditatie vrij somber was, terwijl deze juist heel zonnig, met de nadruk op licht. Ik sta inmiddels wel heel anders in het leven en dit zou er een afspiegeling van kunnen zijn. Reden dus om het vaker te doen en te kijken of het licht een constante is!
Ik vond het in ieder geval dit keer heel prettig, en het heeft me ook zeker tot nadenken gebracht.”
Hella

“Wat gebeurde bij de klankreis is dat ik een ‘loden jas’ heb uitgetrokken. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de klankreis die ik heb mogen maken met jullie. Een cadeau waar ik erg dankbaar voor ben”.
Roos

In 2017 kun je een Klankreis nog doen op 3 september of op 26 november. We beginnen om 14.00 uur. Lokatie: Halstraat 9, Apeldoorn.
Je kunt voor een individuele nabespreking natuurlijk ook altijd een afspraak maken, om zo nog meer helderheid te krijgen over de waarnemingen die je tijdens zo’n reis hebt gedaan.

Bijdrage: € 30,-.

levensboom