Cursus Ontspanning 2014-04-06T21:56:48+00:00

Spanning
Stress heb je nodig om te functioneren. Het zorgt er voor dat je kunt presteren. Maar teveel stress, levert problemen op. Of te langdurige stress. In onze oververhitte maatschappij staan we vrijwel doorlopend bloot aan stress.
Als het allemaal wat teveel wordt, kun je een dagje naar de sauna gaan, een vakantie boeken, een boswandeling maken of iets anders doen dat je spanning in je lijf en je geest even doet smelten. Helaas zijn dat tijdelijke maatregelen, die bovendien alleen aan de oppervlakte werken.
De problemen die ontstaan zijn onder meer fysiek. Opgetrokken schouders, pijn in schouders en nek, een slechte (hoge) ademhaling. Hoofdpijn, slecht slapen, je gedachten die maar doormalen. Stress heeft invloed op je hormoonstelsel en zorgt er voor dat je geïrriteerd raakt, anders reageert op je omgeving. Ook kan het een hoge bloeddruk veroorzaken, en verminderde weerstand.
Ook emotioneel kunnen problemen ontstaan. Angst, boosheid en irritatie komen veel voor, evenals verdriet. Voor de Chinezen is het overigens zo dat emoties aan de basis liggen van alle ziekten.
Wanneer je langdurig blootstaat aan stress – soms heb je dat niet eens door en merk je te laat dat er iets aan de hand is – kan het eindigen in een burnout.

Ontspanning
Gelukkig bestaan er technieken om spanningen los te laten. De Chinezen zijn meester in dergelijke technieken, en Max Tack is bij verschillende zeer ervaren leraren – onder meer in Londen en in Beijing – in de leer geweest. Al ruim twintig jaar helpt hij mensen van stress af. Het leuke is dat de technieken vaak niet zo heel erg ingewikkeld zijn, en dat iedereen ze kan leren.

De cursus
De cursus staat

. We gaan bezig met verschillende zeer effectieve technieken, zodat je kunt kijken wat het beste bij jou past om stress los te laten. De resultaten zijn vrijwel altijd direct voelbaar.

De data
4, 11, 18 en 25 maart
1, 8 en 15 april

Tijd
19.00 – 20.00 uur

Kosten
Voor deze cursus van 7 lessen betaal je € 80,-.