Workshop voor 400 man personeel van Bol.com

Workshop voor 400 man personeel van Bol.com

Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt, valt in het niet bij wat in ons ligt.

In ieder mens sluimert een ongekend potentieel. Een potentieel dat kan helpen iemands effectiviteit te verbeteren. Ik bezit het vermogen om dat potentieel aan te boren en het beste uit uw mensen – en daarmee uit uw organisatie – te halen. Om verborgen kwaliteiten naar de oppervlakte te brengen en vaardigheden te ontwikkelen. Ik verricht op dat gebied geregeld kleine wonderen, werkend vanuit inzichten die de Chinezen hebben vergaard uit duizenden jaren lang bestuderen van mens en natuur.

Blokkades
Mensen spelen op safe door díe kwaliteiten in te zetten die ze eerder ontwikkeld hebben, en blijven zo hangen in formules die eerder tot succes leidden maar in de veranderende situatie niet langer voldoen. Hierdoor stagneert de ontwikkeling. Een organisatie verandert doorlopend. Mensen die blokkeren kunnen daarbij behoorlijk in de problemen komen, en daarmee veranderingsprocessen ongewild belemmeren. Ik help mensen om blokkades te overwinnen. Hierdoor bloeien kwaliteiten op en worden nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Dat gebeurt professioneel en betrokken, vanuit een diepgaande kennis van de Chinese vechtkunst en gezondheidsleer. Hierin staat het model van de vijf elementen centraal (Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur). Dit model wordt door de Chinezen al duizenden jaren gebruikt om de wereld om zich heen te verklaren. Vandaag de dag verrast dit model keer op keer, omdat het ingewikkelde zaken vaak op een zo simpele wijze helder en inzichtelijk maakt. Daar zijn snelle en effectieve oplossingen voor lang sluimerende problemen mogelijk.

De Chinezen zeggen: alles verandert voortdurend. Wij westerlingen willen ons nog wel eens verzetten tegen verandering, want die kan je op losse schroeven zetten. Dat voelt niet comfortabel, je wilt graag grip houden. Je kunt dan de neiging hebben de schroeven snel weer heel stevig aan te draaien. Maar dan verstar je terwijl je uitgenodigd wordt mee te bewegen. Juist die losse schroeven kunnen je helpen inzien hoe je meer en andere kwaliteiten uit jezelf en uit elkaar kunt halen.

Tai Chi is niet zweverig. Het in enorm concreet en praktisch! Ervaar zelf hoe het is om in je kracht te staan, en te voelen hoe je bruist van energie en elke situatie aan kunt.

Geniet van een mooie dag!
Max Tack